diumenge, 23 d’abril de 2017

Pastís d'aniversari del Martí. New York chesse cake

Aquest no és el típic pastís d'aniversari, però a casa a tots ens agrada el pastís de formatge, i després de les Mones de Pasqua no volia fer un altre ab Trufa o amb molta mantega.
Ja tenia ganes de fer un  New York Cheesecake  he mirat mil receptes i totes diferents, amb iogurt, amb nata, amb moltíssim formatge ... amb una mica menys.
Al final m'he decidit per aquesta, encara que en l'original portava 1/3 part mes de tot amb aquestes quantitats que li he posat  m'ha semblat més que suficient.

Felicitats al Martí que ha fet 15 anys, sembla mentida el que tant es va fer esperar, el nostre Martí llarg i prim, discret i sarcàstic, el nostre Martí tranquil i despistat, felicitats guapo, per molts anys !!!!

I feliç Sant Jordi a tothom!!!!


Ingredients

-600 grams de formatge cremós
-400 ml de nata 35%
-70 grams de maizena
-250 grams de sucre+ 3 cullerades per la base
-6 ous
-1 llimona
-sal
-50 grams de mantega
-150 grams de galetes
-canyella en pols

Primer farem la base.
Triturem la galetes que ens quedi amb textura de pa ratllat, les barregem la mantega fosa, les 4 cullerades de sucre i una mica de canyella.
La barregem bé i fem una base en un motlle per forn, jo li he posat paper especial, després de desemmotlla millor.
Introduïm en li forn calent a 225 graus uns 10 minuts, passat el temps de cocció traiem del forn i reservem.
En la nata líquida poseu-vos març 2 cullerades del suc de la llimona i deixem reposar uns minuts.
Barregem el formatge amb els ous batuts, la maizena, un polsim de sal, el sucre, la ratlladura de la pell de llimona i la nata,ho barregem bé però no cal que ho fem durant molt de temps, no volem que la massa agafi aire.
Ho posem a sobre de la base que havíem preparat i ho posem al forn calent a 225 graus uns 15 minuts, passat aquest temps baixem el forn a 90 graus i deixem coure 60 minuts.
Quan acaba la cocció deixem el pastís al forn unes hores, jo ho deixi unes 3 hores.

Si voleu fer-li una cobertura la podeu fer de melmelada, jo li he fet una cobertura amb fresons de temporada, per donar-li color.

Per a la cobertura.

-200 grams de maduixots + per decorar
-4 cullerades de sucre

-1 fulla de gelatina


Posem a hidratar el full de gelatina en aigua freda.
En un pot posem els maduixots amb una mica d'aigua i el sucre.
Deixem que fereixin uns 5 minuts.
Separem del foc, els triturem i afegim la fulla de gelatina escorreguda, batem bé. Deixem temperar i el posem a sobre del pastís, que ha d'estar fred.



És un pastís molt fàcil de fer, com sempre us animo a elaborar receptes a casa !!!!