divendres, 14 d’abril de 2017

Mona de trufa.Pascua 2017

Aquesta ha estat l'altra mona de Pasqua que he fet a casa, aquesta és per Clàudia fanàtica de la xocolata, no li agraden gens les verdures i gairebé cap fruita, però nosaltres l'estimem igualment !!!

Per a aquesta recepta necessitarem fer un pa de pessic, senzill, i una trufa de xocolata per omplir.
És una recepta molt fàcil però la farem de fer en 2 temps, a un dia fem el pa de pessic i la trufa i totes dues les hem de deixar reposar almenys 24 hores.
L'endemà muntarem la mona.

Ingredients.

Per el pa de pessic

-125 grams de farina fluixa
-125 grams de sucre
-4 ous
-ratlladura de pell de llimona
-1 sobre de llevat en pols
-sal

Per a la trufa

-250 ml de nata 35%
-100 grams de xocolata de cobertura
-40 grams de sucre


Per a la cobertura

-100 grams de xocolata de cobertura



És molt important, perquè el pa de pessic en quedi molt esponjós tenir els ous fora de la nevera, a temperatura ambient.

Separem les clares dels rovells d'ou.
Muntarem les clares, amb una mica de sal, a punt de neu.
Reservem.
Barregem els rovells amb el sucre i la ratlladura de pell de llimona, ben batut, que agafi molt aire, així ens quedarà molt més esponjós.
A poc a poc vam incorporar la farina i el llevat, i per últim, també amb cura les clares d'ou.
Posarem la massa en un motlle amb paper especial per a forn i la ficarem al forn calent a 175 graus uns 35 minuts.
Aquest pa de pessic puja molt, després ens baixarà una mica, és normal.

Important: no obrir el forn durant la cocció, un cop passat el temps de cocció apaguem el forn però deixem el pa de pessic dins uns 5 minuts, després altres 5 amb el forn mig obert, això farà que no baixi.
No hem de tenir pressa!!!!


Preparem la trufa.

Posem a escalfar la nata amb el sucre, quan comença a bullir retirem del foc i afegim la xocolata, el batem bé, que ens quedi una crema llisa, tornem a posar al foc, batent fins ue comença a bullir.
Retirem.
Posem en un bol i ho tapem amb paper film, tocant la crema, perquè no ens faci una capa seca.
Deixem que es refredi i quan ja aquesta fred el deixem a la nevera unes hores, jo ho vaig fer d'un dia per l'altre
Un cop passat el temps de repòs el traurem de la nevera, ho batem amb les barilles elèctriques fins que agafi consistència de trufa, ha de ser cremosa.

Amb aquesta trufa omplirem el nostre pa de pessic i també posarem una capa per fora, per sobre i al voltant

Fem la cobertura.

Per fer l'efecte niu he posem una safata de forn al congelador unes hores.
Desfem la xocolata al bany maria o al microones.
Posem la xocolata fosa en una mànega pastissera.
Traiem la safata del forn i anem fent tires fines de xocolata a sobre, les deixem un parell de minuts i amb una pala de cuina les separem de la safata, les anem col·locant al voltant del pastís.

Feliç Pasqua. Bones vacances.