dissabte, 8 d’abril de 2017

Pastís de crema d'ametlles i maduixots

Aquesta recepta l'he vist al blog Cookcakes de Ainhoa.. ja estem en la setmana de les mones i he pensat que per postres aquest Diumenge millor un pastís més lleuger, amb maduixots de temporada. Deliciós!

Aquesta sembla una recepta impossible, però és molt fàcil, fer una base senzilla, una petita quantitat de crema pastissera i una petita quantitat de crema d'ametlles, molt, molt senzilla.

El resultat espectacular
El meu crític més dur m'ha dit ,textualment: per fi un pastís dels que ami m'agraden, o tanta pastisseria americana....???????


Ingredients

Per a la base

-140 grams de mantega
-100 grams de sucre glas
-25 grams de ametlla mòlta
-1 ou 
-250 grams de farina

-sal

Per a la crema pastissera

-100 ml llet
- 1 rovell d'ou
-3 cullerades de sucre
-1 cullerada de Maizena
-10 grams de mantega
-1/2 branca de canyella
-una mica de pell de llimona



Per a la crema d'ametlles:

-50 grams mantega
-50 grams sucre
-50 grams ametlla mòlta
-1 ou
-10 grams farina


Per a la cobertura de maduixes:

-Maduixots
-5 cullerades de Melmelada de maduixa
-una mica d'aigua
-1 fulla de gelatina



Preparem la base

Barregem en un bol el sucre glas i la mantega que ha d'estar a temperatura ambient, és a dir tova però de desfeta, ho barregem bé fins aconseguir una textura de pomada.
Afegim llavors l'ou i una mica de sal, que ens quedi tot ben barrejat.
Per últim afegim l'ametlla mòlta i la farina.
El resultat ha de ser una massa llisa, sense grumolls, fàcil de treballar i que no s'obri.
Fem una bola amb la massa, l'emboliquem en film i la deixem reposar a la nevera, mínim 2 hores o tot un dia.

La traiem de la nevera la deixem que perdi una mica del fred, per poder treballar millor i donar-li forma.
La posarem en un motlle per pastissos, ideal si posem un paper especial, es desmoldara molt millor.
Li donem la forma del pastís, cuidant les vores que quedin iguals.

La posem a la nevera mentre prepararem les cremes.

(Per fer el farcit que anirà sobre de la base farem una crema pastissera i una crema d'ametlles i barrejarem les dues cremes, per això les quantitats són petites.)

Preparem la crema.
Posem la llet a escalfar en un cassó amb una mica de pell de llimona i la meitat de una branca de canyella ..
Barregem el rovell amb el sucre, ben batut fins que blanquegi i augmenti de volum, ho hem de fer amb un batedor de mà , anem afegint la maizena. Quan la llet comença a bullir la deixem un parell de minuts, retirem el llimona i la canyella, retirem el foc i li afegim la barreja anterior, tornem a posar-lo al foc sense deixar de batre, el deixem un moment fins que la crema s'espesseixi, retirem del foc i afegim la mantega, batem bé.

Ens quedarà una crema llisa.

Ho deixem refredar, tapant-la amb film perquè la capa de sobre no s'assequi.

Preparem la crema d'ametlles

Barregem la mantega a temperatura ambient amb el sucre, afegim l'ou, ben barrejat, la farina i l'ametlla mòlta, ens ha de quedar una pasta llisa.


Ara barrejarem aquesta crema amb la crema pastissera que havíem reservat, han de quedar les dues cremes ben barrejades.

Traiem la base del pastís de la nevera, la punxem amb una forquilla per tota la seva superfície i aboquem a sobre la crema . Allisem amb una espàtula.
Posem al forn durant uns 35 minuts, fins que la crema adquireixi un  daurat a la superfície.

Deixem refredar del tot i després desmotllem.

Rentem i tallem les fulles verdes dels maduixots, els tallem a làmines i els col·loquem a sobre del pastís

Preparem la cobertura.

I ja per útlim li donem una capa de brillantor.
Hidratem el full de gelatina, escalfem l'aigua amb la melmelada ,quan comença a bullir ho retirem del foc i posem el full de gelatina escorreguda, batem ben

Deixem que es refredi i ho repartim per sobre de els maduixots.