dissabte, 29 d’abril de 2017

Piononos

Quina meravella de postres, amb una massa suau i esponjosa i una crema cremada meravellosa !!!
I com diu l'anunci de la tele....la vida no està feta per comptar calories, !!

Us ben asseguro que per menjar-se un dolç així val la pena saltar-se la operació biquini !!!

Amb aquesta recepta vaig a estrenar el meu bufador de cuina, ja tenia ganes de tenir-ne un, així que m'ho he regalat a mi mateixa, gràcies Lucia.
La recepta la vaig veure al blog Julia y sus recetas ..és molt senzilla, ja ho sé que sempre dic el mateix, però consta d'un pa de pessic molt fàcil de fer i una crema pastissera.

Com sempre us animo ha encendre el forn, o no, i fer postres casolanes, sense colorants ni conservants, amb ingredients de qualitat.

El pionono a Espanya és un pastís de mida petita elaborat tradicionalment a Santa Fe, població molt propera a la ciutat de Granada.

El seu nom va ser donat en honor al papa Pius IX (Pio nono segons la pronunciació en italià del nom). La primera referència localitzada d'aquest dolç apareix el 18 de març de 1858 a la premsa madrilenya. Aquest dolç, en el seu inici, es nomenava amb dues paraules «propi nono» i / o «propis nonos». Va ser Leopoldo Alas «Clarín» qui en la seva novel·la La Regenta (1884) l'inclou com una sola paraula «pionono».
Wikipedia



Ingredientes

Per a la masa


-4 ous
-125 grams de sucre
-100 grams de farina


Per a la crema

- 4 ous
 -500 ml de llet 
- 150 grams de sucre 
- 40 grams de maizena
-1  de canyella 
-pell de llimona

Per al almívar

 -75 ml d'aigua
 -75 grams de sucre
 -1 culleradeta d'essència de vainilla

Fem l'almivar

Per fer el almívar posem l'aigua amb el sucre i l'essència a bullir durant uns 5 minuts.
El sucre a de quedar dissolt i ha de reduir una mica.
Ho deixem temperar.

Fem la masa

Barregem els rovells del ous amb el sucre.
Batrem molt fins que adquireixin una tonalitat blanquinosa.
A part batem les clares a punt de neu.
Unim les clares muntades amb els rovells amb moviments suaus.
Finalment, afegim la farina tamisada i barregem tot fins aconseguir una textura llisa sense grumolls.
Estenem la massa sobre un paper de cocció.
Introduïm al forn calent a 180 graus durant 10-12 minuts.

Quan el traiem del forn amb un pinzell de cuina posem almívar per tot el pa de pessic enrotllem en calent amb el mateix paper, i ho deixem refredar.
Reservem

Separem una part de la llet, mig got, la resta la posem a escalfar, amb la branca de vainilla i el sucre.
En el got de llet que hem separat barrejarem la maizena i els rovells dels ous.
Quan la llet comença a bullir la deixem dos o tres minuts, que agafi l'aroma de la pell de llimona i la canyella, separem del foc,i retirem la pell i la branca anem batent i afegint la resta de la llet amb l'ou i la maizena.
Tornem a posar el foc i deixem que torni a bullir.
Retirem cobrim amb un film i deixem refredar.

Ara ja tenim el pa de pessic fred i la crema també freda, muntarem els piononos.

Estirem el pa de pessic i li posem una capa de crema, no gaire gruixuda.

Tallem tires al llarg del pa de pessic i després per la meitat.

Posem cada pionono sobre d'un paper per muffins o magdalenes, per exemple, o directament en una safata per presentar-los a la taula.

La resta de la crema el posem en una màniga pastissera, posem crema a sobre de cada pionono, empolvorem amb sucre i el cremem.

Si no tenim cremador podem posar-li una mica de canyella, o res, queden ben igualment.

Feliç cap de setmana!!!!