dimarts, 2 de maig de 2017

Cigrons estofats




A això jo li dic passió pels llegums !!!
Aquesta recepta potser ja l'havia publicat, o una semblant, la vaig veure en un programa de televisió i la cuino de tant en tant.
És d'aquestes receptes senzilles que practicament es fan soles, poses els ingredients a coure i poc mes.


També podem fer-los amb una mica d'arròs, o amb espinacs, sempre queda deliciós, sa i barat, per a mi els llegums són un aliment insuperable.

Ingredients

-300 grams de cigrons
-1 patata gran
-1 ceba gran
-2 pastanagues
-1/2 pebrot vermell
-1 porro
-Sal
-2 fulles de llorer
-ous



Posem en remull els cigrons amb aigua calenta i sal, el dia abans.

Passat el temps de remull els escorrem els rentem i els posem en una olla coberts amb aigua freda i afegim una mica de sal i les 2 fulles de llorer.

Si els anem a coure amb l'olla exprés posem també la resta d'ingredients.

Si els anem a coure amb l'olla tradicional els posem a bullir sols, i quan estiguin a mitja cocció afegirem la resta d'ingredients.

Un cop tinguem els cigrons cuits separem les verdures i la patata, una mica de brou i un cullarot de cigrons, ho triturem amb la batedora elèctrica,, afegim a la resta dels cigrons i remenem.

Servim calent acompanyat d'ou dur.