dissabte, 20 de maig de 2017

Rotllos de canyella

Tinc aquesta recepta pendent fa un munt de setmanes.
La recepta és molt senzilla però té 2 temps de repòs.
És molt important tenir en compte que es fa amb llevat de forner sec, no el llevat que fem servir normalment per a pastissos i tampoc  llevat fresc que s'utilitza per als brioix.
La recepta és Alma Obregon, per Azucarera,, hi ha un munt de vídeos a youtube d'allò més interessants.

Ingredients.

Per a la massa

-650 grams de farina fluixa
-7 grams de llevat sec de forner
-125 ml de llet
-75 grams de mantega
-75 grams de sucre
-sal
-4 ous.
-2 cullaretes d'aigua de tarongina
-Nata liquida per pintar

Per al farcit

-150 grams de sucre moreno
-40 grams de farina
-120 grams de mantega

-6 cullerades de canyella

Per al glacejat

-50 grams de sucre glass
-2 cullerades de nata liquida

Barregem la farina amb el llevat, d'altra banda posem en un pot la llet amb la mantega, el sucre i una mica de sal, l'escalfem fins que la mantega de desfaci, només ho escalfem, ho cal que bulli, ho deixem que es refredi una mica.
 En un bol per amassar barregem tot, primer posarem una mica de farina, la llet,els ous d'un en un, l'aigua de tarongina i mes farina ho anem pastant amb la màquina oa mà, cal anar pastant fins que la massa no queda enganxosa, ha de quedar una massa llisa i fàcil de manejar.
Deixem la massa reposant en un bol tapada amb un film, unes dues hores, més o menys o fins que veiem dobla el seu volum.
Preparem el farcit.
Tallem la mantega, que ha d'estar freda, a trossets petits, i la barregem amb el sucre moreno, la farina i la canyella, ens ha de quedar com una pasta.

Quan la massa ja hagi doblat el volum l'estendrem sobre el nostre espai de treball a la cuina, posar una mica de farina perquè no s'enganxi ..sobre posarem el farcit ben estès per tota la massa.

Enrotllem.

Tallem a trossos, fixeu-vos en les fotos, i el posem en una safata per forn, un tros al costat d'un altre, no gaire juntets per que la massa ha de tornar a créixer.
I ara un altre vegada a reposar cobert amb paper film, unes dues hores.
Passat aquest segon temps de repòs pintem amb nata liquida i ho posem al forn calent a 180 graus uns 30 minuts.
Fem una glacejat barrejant el sucre glas amb la nata llquida, ho hem de batre bé.

Per finalitzar li posarem el glacejat sobre com mes ens agradi.












I amb la massa que m'ha sobrat he fet una altra safata de rotllos !!!!