dilluns, 15 de maig de 2017

Pastís de Trufa per un aniversari.

Aquest pastís és igual que el que vaig fer de mona de Pasqua, però en aquesta ocasió li he posat una cobertura de xocolata.

El meu fill Martí va voler celebrar l'aniversari d'un amic amb una sorpresa i em va demanar que fes un pastís.




Ingredients


Per el pa de pessic

-125 grams de farina fluixa
-125 grams de sucre
-4 ous
-ratlladura de pell de llimona
-1 sobre de llevat en pols
-sal

Per a la trufa

-250 ml de nata 35%
-100 grams de xocolata de cobertura
-40 grams de sucre


Per a la cobertura

-150 grams de xocolata de cobertura
-50 ml de nata 35 %



És molt important, perquè el pa de pessic en quedi molt esponjós tenir els ous fora de la nevera, a temperatura ambient.

Separem les clares dels rovells d'ou.
Muntarem les clares, amb una mica de sal, a punt de neu.
Reservem.
Barregem els rovells amb el sucre i la ratlladura de pell de llimona, ben batut, que agafi molt aire, així ens quedarà molt més esponjós.
A poc a poc vam incorporar la farina i el llevat, i per últim, també amb cura les clares d'ou.
Posarem la massa en un motlle amb paper especial per a forn i la ficarem al forn calent a 175 graus uns 35 minuts.
Aquest pa de pessic puja molt, després ens baixarà una mica, és normal.

Important: no obrir el forn durant la cocció, un cop passat el temps de cocció apaguem el forn però deixem el pa de pessic dins uns 5 minuts, després altres 5 amb el forn mig obert, això farà que no baixi.
No hem de tenir pressa!!!!


Preparem la trufa.

Posem a escalfar la nata amb el sucre, quan comença a bullir retirem del foc i afegim la xocolata, el batem bé, que ens quedi una crema llisa, tornem a posar al foc, batent fins ue comença a bullir.
Retirem.
Posem en un bol i ho tapem amb paper film, tocant la crema, perquè no ens faci una capa seca.
Deixem que es refredi i quan ja aquesta fred el deixem a la nevera unes hores, jo ho vaig fer d'un dia per l'altre
Un cop passat el temps de repòs el traurem de la nevera, ho batem amb les barilles elèctriques fins que agafi consistència de trufa, ha de ser cremosa.


Tallem el pa de pessic en dues parts iguals i omplim amb la trufa, en aquesta ocasió jo vaig fer 2 pans de pessic, així que també vaig posar trufa a entre un i altre, total 3 capes de trufa, una per cada pa de pessic, partit per la meitat i una a enmig dels dos.

Preparem la cobertura posant a escalfar la nata liquida, quan comenci a bullir la separem del foc, afegim la xocolata trossejada i batem bé, deixem temperar una mica i anem cobrint el nostre pastís.
Per decorar-he posat unes boletes blaves de caramel i uns números i el nom de pol fets amb caramel.

Felicitats Pol !!!