dimarts, 18 de setembre de 2012

Estofat de vedella

Ahir a les 10 de la nit Alfons em va dir que venia a dinar la Clàudia .. a això jo li dic "avisar amb antelació".


Bé, les postres ho tenia solucionat, un senzill pastís de formatge que sempre queda molt bé i és fàcil.

Com tenia carn de vedella he decidit fer un estofat, però no Irlandès (la recepta està en el Bloc), com sempre, aquest cop un de la terra. Ho he cuinat a l'olla exprés, el procediment és el mateix, però a l'hora de coure la carn és més ràpid, i al meu gust millor.

A la recepta original es posa nap i api, jo no tenia a la nevera, així que he improvisat.





Ingredients.


-500 Grams de carn de vedella
-1 ceba
-2 pastanagues
-1 porro
-1 Tomàquet madur
-patates
-una mica de vi blanc o ranci
-llorer
-pebre
-sal
-oli d'oliva
-aigua

Posem oli a l'olla, posem sal i pebre a la carn i la fregim una mica, no massa, la retirem, posem la ceba tallada petita, el porro en dos o tres trossos, ofeguem, posem el tomàquet tallat, el deixem que es faci a continuació posem la pastanaga a trossos grans, posem el vi i ho deixem reduir.
Afegim les patates i la carn, la fulla de llorer, una mica de sal i tapem l'olla exprés. Ho deixem coure més o menys 30 minuts, però si utilitzeu una olla normal.
En aquesta ocasió li he posat també pèsols, els afegeixo juntament amb les patates, per fer el plat més complet, així és plat únic.


                              I de postres pastís de formatge.