dimecres, 12 de setembre de 2012

Pastís de llimona

Avui el pastís és de llimona.
Si us agrada i sabor àcid de la llimona és perfecta.
La podem fer comprant la pasta brisa feta, o fer-la nosaltres, jo moltes vegades la compro feta, però com volia que quedés una mica més gruixuda aquesta vegada la vaig fer jo.


Ingredients.

Per a la pasta brisa.
-125 Grams de mantega
-150 Grams de farina
-1ou
-1 Mica de sal

Per a la crema de llimona
-2 Llimones grans
-4 ous
-150 Grams de sucre

Per la merenga
-3 Clares d'ou
-1 Mica de sal
-sucre


Primer farem la pasta brisa. En un bol posem la farina tamisada amb una mica de sal, l'ou i la mantega tallada a trossets. El pastem, no cal pastar molt, només hem d'ajuntar els ingredients, fem una bola, la emboliquem en paper film i la posem a la nevera, mínim 2 hores.

Per fer la crema de llimona ratllem la pell de les llimones i els esprémer, ho barregem amb els ous i el sucre i ho posem a coure al bany maria movent constantment fins que espesseixi.
La deixem refredar

Traiem la massa de pasta brisa de la nevera i l'estirem, al principi la trobarem dura, però quan la comencem a treballar es torna més tova, la posem al motlle, i la posem al forn a 180 graus uns 15 minuts.

Quan quedi una mica freda li posem la crema a sobre i preparem les clares a punt de neu, sempre en l'últim moment perquè no perdin consistència.

Posem damunt del pastís la merenga i fiquem al forn uns minuts fins que esta gratinat, agafa un color marró intens.