diumenge, 23 de setembre de 2012

Pastís d'aniversari de l'Alfons (Baumkuche)





Quan vaig veure la recepta d'aquesta pastís vaig pensar que ho faria per a un aniversari.
És el pastís ideal si us voleu complicar una mica en l'cuina, no és res difícil de fer però cal estar pendent ja que els temps de fornejat són molt curts i cal fer-ho tot seguit.
Aquest pastís es diu Baumkuche,ami m'agrada més dir-pastís d'aniversari!

Porta  molta de mantega i xocolata així que queda molt consistent i amb un petit trosset el més que Suficient per una ració.


Ingredients.

-250 Grams de mantega
-250 Grams de Sucre
-150 Grams de maizena
-150 Grams de farina
-7 Ous
-Sucre avainillat o ratlladura de llimona
-Cacau en pols (o  xocolata ratllat)


Per la cobertura.

-1 Rajola de xocolata de cobertura (200 grams aprox.)
-1 Cullerada de mantega
-1 Got  petit -100 cc -de nata líquida mg 35%



Separem la clara dels rovells d'ou.
Batem el sucre amb la mantega, (la mantega a temperatura ambient perquè quedi tova però no desfeta).
Anem afegint un a un els rovells i batent, incorporem llavors la farina i la maizena.
Muntem les clares a punt de neu, com sempre amb una mica de sal.
Tindrem el Forn preparat a 200 grams, en aquesta ocasió l'ideal és tenir l'opció de tenir el forn encès amb l'opció de calor a la part superior i inferior.
Barregem les clares muntades amb la resta d'ingredients, són suavitat i amb moviment sempre circulars i en la mateixa direcció perquè no se'ns baixin les clares.
Partim la massa en dos, i en una posem el sucre avainillat i en una altra la cacau en pols, o xocolata ratllada.
Posem en el motlle del forn una petita quantitat d'una de les masses, que quedi tot el motllo cobert però poca quantitat, posem al forn uns 3 o 4 minuts, traiem i fem el mateix amb les següent mes, alternant els colors, una blanca i una altra la de cacao.
Una vegada acabada les masses traiem l'opció de calor a la part de dalt i ho deixem uns 10 minuts més.

Per fer-cobertura de xocolata posem la nata a escalfar, just abans de que bulli la posem damunt de la xocolata i la mantega i batem amb força, amb la calor de la nata la xocolata queda totalment desfeta.
L'hem de deixar refredar una mica perquè quedi més consistent abans de posar-lo sobre del pa de pessic.
Bé la decoració ja a gust de cadascú ...












També li vaig fer un Tarta Santiago, que és la favorita de l'Alfons.