diumenge, 6 d’octubre de 2013

Pastís amb compota de poma

Un altre pastís de poma, però aquest amb mes poma que cap ... poma 99%.
A la recepta original no era compota, sinó melmelada, però em semblava que era massa sucre així que l'he variat una mica, recordant també un pastís que cap fa temps que era pràcticament igual, encara que crec recordar que en lloc de portar pasta de full era amb brisa.

Ingredients.

-8 pomes tipus Golden
-5+2 cullerades de sucre
-Mantega
-1 llimona
-1 branca de canyella
-Pasta de full

Pelem la meitat de les pomes, els traiem les llavors i les posem amb una mica d'aigua, les 5 cullerades de sucre, pell de llimona i la branca de canyella en una cassola a bullir, uns 15 minuts.

Estenem la massa de pasta de full sobre un motlle i la punxem.
Quan ja estiguin cuites les pomes les deixem refredar i escórrer en un colador.

Pelem la resta de pomes, els traiem les llavors i les laminem, les ruixem amb suc de llimona, això és molt important per que si no es posen fosques i s'oxiden molt ràpid.


Posem sobre la pasta de full la compota que havien preparat, i anem col·locant, amb certa gràcia, les làmines de poma, ben estretes per que quan es couen perden volum, empolvorem amb sucre i posem uns trossets de mantega per sobre.
Introduïm al forn calent a 180 graus uns 20 minuts.

Si li volem donar més brillantor en calent li donem unes pinzellades de melmelada de préssec o albercoc.