diumenge, 6 d’octubre de 2013

Pastís de figues amb crema de llimona

Aquest és un pastís ideal per a qui li agrada el gust àcid de llimona, perquè la crema queda molt intensa força àcida, amb un gust molt especial a llimona, que combinat amb les figues fa una barreja perfecta.

Ingredients.

-Pasta brisa
-3 o 4 figues
-sucre moreno
-una cullerada de mantega

Per a la crema de llimona

-2 llimones
-10 grams de mantega
-4 ous
-150 grams de sucre


Ratllem les llimones i els espremem, barregem amb sucre, els ous batuts i la mantega i ho posem al bany maria, ho anem remenant constantment fins que espesseixi, retirem de foc, reservem.
Estenem la massa brisa, la podem fer nosaltres, és molt fàcil, però també la podem comprar feta el que ens facilita molt la recepta, aquest tipus de pasta, que podem trobar de diferents marques fresques o congelades queden molt bé.
Posem la massa en un motlle i introduïm al forn calent a 180 graus uns 10-12 minuts, la traiem del forn, la deixem refredar una mica i li posem la crema de llimona a sobre, les figues tallats i ho empolvorem amb sucre moreno i uns trossets de mantega.
Ho tornem a posar al forn uns 10 minuts més i llest.

Quan ho treien del forn la deixem refredar i després a la nevera, aquesta molt millor passades unes hores.