dilluns, 21 d’octubre del 2013

Pastís de peres i frangipane

Els Diumenges que estic a casa sempre em llevo amb la il·lusió de fer una nova recepta, per menjar al migdia o un pastís per les postres
Aquest pastís és d'aquells que en menjar-ho recorda sabors d'altres pastissos, és molt intens així que les porcions han de ser petites, la combinació peres i ametlles és perfecta.

A casa ha tingut molt èxit, bé, a la Clàudia no li ha agradat, i és que a ella no li agrada la fruita ni en els pastissos!



Ingredients.

-6 Peres Conference
-50 grams de sucre
-1 branca de canyella
-1 llimona
-1 Pasta de full
-100 grams de mantega
-80 grams de sucre
-100 grams de ametlla mòlta
-1 cullerada de Maizena
-2 ous
-Sal
-Sucre glaç
-Essència de vainilla o sucre avainillat


Primer preparem un puré amb 3 peres.
Pelem les peres les tallem i les posem en una cassola amb una mica d’aigua, els 60 grams de sucre, pell de llimona i una branca de canyella, coem les peres fins que ens quedin toves.

Un cop cuites retirem la pell de llimona la branca de canyella i les deixem refredar.
Les triturem, jo les he aixafat amb una forquilla.
Posem la masa de full en un motlle per al forn i punxem tota la massa, perquè en coure no pugi.
Posem sobre la pera triturada, a continuació farem el frangipane; barregem la mantega, a temperatura ambient amb el sucre, una mica de sal, i ho batem tot, afegim els ous i per últim l'ametlla mòlta ,una mica de ratlladura de pell de llimona,i essència de vainilla o sucre avainillat.

Aquesta barreja la posem damunt de les peres triturades que teníem a la base de pasta de full.
Pelem les altres tres peres, les tallem per la meitat, els traiem les llavors i els fem uns talls sense arribar a tallar del tot, les ruixem amb suc de llimona i les col·loquem damunt de la mescla anterior.
Introduïm al forn calent a 190.


Per finalitzar un cop sigui fred ho empolvorem amb sucre glaç.
La recepta és del bloc Cuina per llaminers












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.