diumenge, 6 d’octubre de 2013

Tortiglioni farcits de mato i espinacs amb salsa de xampinyons

Aquest cap de setmana he estat preparant diferents receptes.
La primera han estat aquests Tortiglioni farcits de mato i espinacs.
L'altre dia Mary al seu bloc va fer uns Lumaconi (galets) i m'ha inspirat  aquesta recepta, els he acompanyat amb una salsa de xampinyons.

La veritat és que la recepta es va complicar a l'haver d'omplir la pasta, és que no els vaig trobar més grans a cap botiga.

En aquest cas els acompanyo amb els xampinyons però també els podem acompanyar amb una bona salsa de tomàquet casolana.


Ingredients.

-1 Paquet de pasta que es pugui farcir  (Tortiglioni, Lumaconi....)
-200 grams de Mato
-300 grams d'espinacs
-200 grams de xampinyons
-2 grnas d'all
-200 ml de Nata per cuinar,llet evaporada o crema de llet
-Formatge parmesà ratllat
-Sal
-Pebre


Preparem la salsa de xampinyons.
Els rentem i els tallem a trossos molt petits, pràcticament picats.
Els posem en uns paella i els saltegem amb una dent d'all picat una mica de sal, pebre i una mica d'oli, quan ja han deixat anar tota la seva aigua i l'aigua ha desaparegut li incorporem la crema de llet, o nata o llet evaporada , ho deixem bullir uns 2 o 3 minuts i ho reservem.

Bullim la pasta segons ens indiqui el paquet, quan la traiem del foc l'escorrem i la refresquem amb aigua freda.
Posem en una paella una mica d'oli i una dent d'all picadet, afegim els espinacs i les anem deixant que es deshidratin, ens han de quedar cuites però no gaire
Les retirem del foc les barregem amb el mato, una mica de sal i pebre. amb aquesta barreja omplim la pasta.
Posem en una safata la salsa de xampinyons i sobre la pasta farcida, empolvorem amb formatge parmesà ratllat.
El podem posar al forn i servir-lo calent directament.