diumenge, 6 d’octubre de 2013

Pastís de carn Mediterrani



A aquest pastís de carn li direm  Mediterrani, pels ingredients.


Fa anys que no faig un pastís de carn, i mirant blocs vaig veure diverses opcions, així que vaig pensar en ela aquest, el que més ens agrada per ingredients.
A l'Alfons li agrada, em comenta que la Mercè, la iaia de Claudia ho fa alguna vegada, clar que Mercè sempre li fa uns àpats a la seva mida, als homes se'ls guanya per l'estómac ... Arròs amb Conill, bacallà, pastís de carn
El puré de patata és casolà, podem fer-ho amb puré de sobre, però mai el resultat és el mateix.







Ingredients.


-500 grams de carn picada (vedella i porc)
-2 Cebes
-1 Albergínia
-5 Tomàquets madurs
-6 patates
-1 fulla de llorer
-Alfàbrega
-Romaní
-Pebre
-Sal
-Orenga
-Formatge parmesà ratllat
-Molla de pa
-una mica de llet

Pelem les patates i les posem a bullir amb una mica de sal i una fulla de llorer, quan estiguin cuites les passem pel passapuré o pel batedor elèctric, ens ha de quedar un puré consistent.
En una paella amb oli posem la ceba tallada petita, li anem donant unes voltes i li afegim
 l' albergínia tallada també petita, amb la pell, li afegim sal, i espècies, el que ens agradi, una mica de romaní, orenga, pebre, deixem que es faci.
Escaldem els tomàquets i els traiem la pell i les llavors, els tallem a daus.

En una paella amb una mica d'oli els anem fent fins que ens quedin bastant fets, però no molt passats, hi afegim una mica d'alfàbrega, i una mica de sal.
Mullem un tros de molla de pa amb llet, ho barregem amb la carn picada, hi afegim sal i pebre.
Passem la carn per la mateixa paella on hem fet les verdures, ens ha de quedar feta però sucosa.
Muntem el pastís.
Posem una capa de la ceba i albergínia, una capa de la salsa de tomàquet, i una capa dela carn.
Si tenim una màniga pastissera posem en pure i ho anem posant sobre de la carn en petites porcions, fent algunes formes, sinó tenim el poenemos directament, fent una capa una mica gruixuda, que no es vegi la carn.

Abans de servir el empolvorem amb parmesà ratllat i ho posem al forn calent, uns 10 minuts.