dissabte, 12 d’octubre de 2013

Pastís trenat de poma





En realitat volia posar de títol "pastís de poma 3 milions", per que ja no es ni el nombre de pastissos de poma que he arribat a fer, recepta que veig, recepta que faig.
Les receptes dolces, amb fruites solen quedar super , però amb pomes, per a mi, insuperables ... a més combinen amb un munt de masses, amb molts aromes i condiments, per a mi són una de les fruites principals en pastisseria.


Aquesta recepta és molt igual a d’altres que ja he fet  però la forma és molt diferent.


Ingredients

-Massa brisa o quebrada
-1 kilo de pomes
-50 grmas de sucre blanc
-50 grams de sucre moreno
-1 llimona
-una mica de canyella en pols
-una mica de nou moscada
-1 mica de sal
-30 grams de mantega
-15 grams de Maizena
-Panses sense llavors

Com sempre que fem un pastís amb massa brisa la podem fer a casa o ja comprar-la fresca o congelada.

Posem en un motlle la massa brisa, hem de reservar un bon tros per fer el  enreixat de sobre, si el motlle que heu triat és gran necessitarem 2 masses, en aquest cas la massa que he utilitzat era petita així que vaig necessitar 1 i mitja.

La deixem reservada a la nevera.
Preparem el farcit.
Pelem i trossegem les pomes.
Barregem els dos tipus de sucre, la canyella, la nou moscada, la sal i el suc de llimona i ho barregem amb les pomes i afegim les panses.
Ho deixem macerant almenys 30 minuts, en aquesta recepta ho he deixat gairebé 2 hores.

Passat el temps de repòs colem les pomes, i amb el suc fem un almívar, el posem en una paella amb la mantega i l'escalfem fins que ens agafi consistència de almívar.
Traiem de la nevera el motlle amb la massa i li posem a sobre les pomes, les empolvorem amb la Maizena i li posem per sobre l'almívar.
Fem llavors la tires que aniran damunt del pastís.
Tallem tires de massa i les anem trenant unes amb altres, és fàcil perquè la massa brisa es treballa molt .
Introduïm en el forn calent a 200 graus uns 20 minuts i després baixem la temperatura a 180 durant 30 minuts més.
Millor no menjar-ho calent, això a casa és difícil, però la assaborirem millor un cop sigui freda, a temperatura ambient