dijous, 17 d’octubre del 2013

Xampinyons farcits

El Xampinyó comú o xampinyó de París és una espècie de fong basidiomicet de la família Agaricals, conreat extensament per al seu ús en gastronomia. És la més freqüentment emprada de les espècies comestibles de fongs, prestant-se a nombroses formes de consum.
El xampinyó comú té un sabor neutre i delicat, amb una aroma lleugerament nogado. És popular en gastronomia i d'escàs rendiment calòric, contenint al voltant de 20 calories cada 100 grams. És relativament ric en fibra alimentària, així com en vitamina B6, vitamina C, vitamina D, potassi i niacina.
La recepta original s'elaborava amb una altra varietat de xampinyó, però al barri m'ha estat impossible trobar-los, però realment no cali buscar gaire per que han quedat molt bé amb els xampinyons comuns, puc dir que va ser un èxit.
Escriure la recepta com si cuinéssim uns 10 xampinyons, jo a casa vaig fer el doble ... però és que som 5 i amb gana!!

Ingredients.

-10 Xampinyons grans
-1 ceba
-2 Patates
-2 Ous
-Sal
-Pebre
-3 Tires de bacó


Netegem els xampinyons els traiem els troncs i els piquem, els barrets dels xampinyons els posem en una safata per forn,, els salpebrem.
En una paella amb una mica d'oli fregim la patata i la ceba tallades molt petites, que ens quedin molt fet, quan ja gairebé estan afegim els troncs que havien picat i els deixem que es facin una mica, afegim sal i pebre ..
Retirem de foc i li traiem és excés d'oli que ens quedi.
Batem els ous i els afegim la barreja anterior.
Amb això omplim els buits dels xampinyons.
Introduïm al forn calent a 200 graus uns 25 minuts, 5 minuts abans de treure'ls del forn ponemospor sobre dels xampinyons el bacó tallat molt fi.
Aquest plat cal servir-lo calent i acabat de fer perquè sinó els xampinyons perden la textura.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.