divendres, 20 de març del 2015

Mones 2015


La mona de Pasqua és un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolataou dur i llonganissa seca. És una tradició que simbolitza que la Quaresmai les seves abstinències s'han acabat.
Actualment, les mones presenten una gran diversitat, encara que abans generalment eren rodones. Inicialment, la mona era una massa de coca elaborada amb sucre, i d'altres llaminadures, amb ous durs a sobre.

Jo sempre he cregut que la mona és el pastís amb una cosa de xocolata a sobre, un ou o una figura, unes plomes, uns pollets,una figureta de joguina petita però hi ha gent que em diu que la mona és només la peça de xocolata, no ho sé.

En aquesta entrada he volgut recollir una mica els meravellosos i dolços aparadors de les pastisseries que tenim en aquests dates a Barcelona.
Recordo quan era petita que sota casa hi havia una pastisseria i quan arribava Pasqua sempre posava una super mona de xocolata enorme al aparador, que imagino ningú comprava que era de mostra, jo sempre pensava que hi havia un padrí que comprava aquesta mona per a algú i que tant de bo algú me la comprés algun dia, encara sort que a ningú se li va ocórrer la idea per que debia pesar 20 quilos com a mínim.
M'encantava veure les pastisseries plenes de pastissos de rovell, de mantega, i estava desitjant que arribés el dia en què poguessim tenir una a casa
Hi ha autèntiques obres d'art i també molts ous de xocolata,figuretes de personatges de la tele, o princessas Disney, m`encantan.



Si he de triar a mi m'agrada la de rovell, amb les seves plomes, les seus pollets, i amb una petita peça de xocolata o un ous, i no pot faltat la petita joguina o figureta!




































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.