diumenge, 22 de març de 2015

Pastís de formatge amb cobertura de melmelada de cireras


Pensant en el pastís d'aniversari que li faré a l'Aniol he comprat un munt d'ingredients, al final ja he decidit que vaig a utilitzar, amb els altres he elaborat aquest pastís de formatge.
Ha d'estar bonissim d'un dia per l'altre, però a casa han entrat "a matar" i s'ho han menjat temperat.
No tenia llimona a casa, rar, bé llimona si, però ja li havia ratllat la pell per a una altra recepta, així que li he posat essència de vainilla, m'agrada molt el sabor de vainilla en les postres.
La base aquesta vegada amb galetes integrals, que eren les que tenia a casa.



Ingredients.

-3 Iogurts naturals
-1 Pot de mascarpone (250 grams aprox.)
-100 Grams de sucre
-2 Cuchadaradas de Maizena
-4 ous
-essència De vainilla o ratlladura de pell de llimona.


Per a la base

-150 Grams de galetes
-50 Grams de mantega
-1 Mica de canyella en pols
-2 Cullerades de sucre


Per decorar

-100 grams Mermelada De fruita (cireres, albercoc, maduixes)
-3 Fulls De gelatina


Fem una base triturant les galetes i barrejant-les amb la mantega fosa la canyella i una mica de sucre.
Ho posem com a base del motlle i el fiquem al forn calent a 180 graus uns 10 minuts.

Traiem del forn i els deixem refredar.

Barregem els ous batuts amb el sucre, el formatge, els iogurts, l'essència de vainilla i la maizena, tot ben batut i ho posem a sobre de la base.
El posem al forn calent a 180 graus uns 50 minuts, cal mirar que després d'aquest temps hagi quedat cuit per dins.
Quan ja ha passat aquest temps ho traiem del forn i ho deixem refredar, aquest tipus de pastissos són millor d'un dia per l'altre

Preparem la cobertura hidratant les fulles de gelatina amb aigua freda.
Posem a escalfar la melmelada, retirem del foc i li posem les fulles de gelatina ben escorregudes, barregem bé, deixem que refredin una mica i ho posem damunt del nostre pastís.

En aquesta ocasió he utilitzat melmelada de cireres.