dijous, 12 de març de 2015

Pastís d'aniversari (amb tot el carinyo!!)


Com us he comentat en altres ocasions per a mi cuinar és una expressió d'afecte, m'agrada regalar les meves "creacions" a la gent que estimo, que em fa feliç.
En aquesta ocasió és per a una persona molt especial que forma part de les nostres vides des de fa molts anys, des que Alfons va començar a la seva escola de sempre ... i ara ja està en 3r d'Història.
Ha continuat sent professora d'anglès dels meus dos fills petits i encara ho és de l'Aniol, que per cert li ha donat molta feina perquè és terrible!!.
Cèlia, moltes felicitats !!!!





Per a les bases

-150 grams de farina
-150 grams de sucre
-100 grams de mantega
-1/2 sobre de llevat en pols
-4 ous
-1 cullaredeta d'essència de vainilla

Preparem la base. 
Batem els ous amb el sucre fins blanquejar, afegim la farina, el llevat, el cacao en pols, l'essència de vainilla i per últim la mantega fosa. 
Ho posem en un motlle i ho introduïm al forn calent a 170 graus uns 40 minuts.
 La deixem refredar i la partim en 2.


Per el farcit

-250 Ml de nata 35% 
-250 Grams de formatge Mascarpone 
-50 Grams de sucre glas 
-1 Culleradeta d'essència de vainilla 
-50 Grams de xocolata 70 %

 Utilitzarem la batedora elèctrica de barilles. 
Desfem al bany maria el la xocolata, ho deixem refredar.
Batem el formatge amb el sucre i la nata, quan esta muntada afegirem la xocolata i acabem de batre, que quedin tots els ingredients ben barrejats. 


Per la cobertura

-200 grams de xocolata 70 %
-50 ml de nata 35 %
Per fer la capa final, la de cobertura posem a escalfar en un cassó la nata i quan comença a bullir la separem del foc hi afegim el xocolata i ho batem bé, fins que ens queda llisa i suau.
Deixem refredar una mica abans de posar sobre del pastís.


Per decorar

-Estrelles de xocolata blanca
 -Ametlla crocanti



En aquesta ocasió he fet 3 bescuits.
Un amb cacau, un altre sol amb vainilla i un altre amb vainilla i una mica de colorant vermell, els he partit en 2 cadascun i he alternat les capes perquè en tallar es vegin clarament els colors.
Entra capa i capa he posat el farciment, estenent molt bé, i un cop ja muntat tot el pastís he posat a sobre una capa de cobertura xocolata, l'ametlla crocant pels costats i per finalitzar unes estrelles de xocolata blanca que vaig fer amb uns motlles que em havien regalat.
Ha quedat un pastís enorme, aquesta era la idea !!!.