dimarts, 23 de juny del 2015

Coca de brioix farcida de Cabell. Sant Joan 2015



Ahir a la nit vaig preparar 3 masses mare perquè aquest matí estiguessin llestes.

M'he aixecat molt aviat, ja ho deia el Pep Guardiola:Si ens aixequem ben d'hora i penquem, som un país imparable.. i m'he posat a produir coques sense parar posseïda per l'esperit festiu de Sant Joan..he deixat reposant una de crema, i una altra de llardons que no m'ha donat temps de ficar al forn ... em tenia que anar a treballar! 

He cuit dos de cabell i una de Llardons, aquesta nit ens les menjarem amb una copeta de cava i baixarem al carrer a tirar petards, ho sento pels gossos i els gats que tenen por, però tirarem pocs i no dels "grossos "només el just per celebrar la festa, no cal perdre les tradicions.

El cabell d'Angel ho he comprat en llauna, i com veureu he posat no gaire fruita...i  els pinyones nacionals ...si us plau! no li poseu pinyons dels anomenats "xinesos" aquests que són mes rodons, també són cars i no tenen  sabor.
Si els pinyons resulten molt cars també li podem posar ametlla en granet o filetejada, és una bona opció.

Amb aquesta coca he experimentat una mica, per que he fet la meitat de la quantitat d'altres anys, però la mateixa quantitat de massa mare.

Ha quedat molt esponjosa !!

Feliç revetlla a tothom !!

Ingredients.

Per a  la massa mare.

-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc.


Per fer la Coca.

-200 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-25 Cc de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona
-1 Mica de sal

-1 ou per pintar la coca.
-Pinyons
-Cireras o fruita confitada
-Cabell d'angel

Primer prepararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar a la nevera!!.
Per fer la coca.
Barregem tots els ingredients i la massa mare.

Ideal si ho pastem amb una maquina, per senzilla que sigui, com la meva, almenys 10 minuts, si ho fem manual el procés és més pesat, necessitarem als menys 15 minuts.

Posar un paper per al forn i col · locar  la meitat de la massa amb la forma de la coca, amb el gruix que vulguem, li posem el cabell d'angel repartit,i l'altre meitat de massa a sobre, ben estirada la decorem amb els pinyons, les cireres o la fruita i la deixem reposar una hora, més o menys, creix bastant.
La pintem amb ou batut.
La posem al forn calent, 180 Graus, més o menys uns 25 minuts, ja veureu que agafa color.





























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.