dimecres, 3 de juny de 2015

Empanada de bacallà


Avui una empanada farcida de verdures i del producte estrella a casa meva ... el bacallà dessalat.
La veritat és que el bacallà encara que sigui bullit esta bo... arrebossat ... a la llauna ... amb tomàquet ... com a  bunyol..o com a part del farcit d'una empanada, com en aquest cas.
Les receptes d' empanades son només és per donar idees, per que hi ha mil farcits, mil formes de fer la masa..y no se si us passa a vosaltres però ami mai em queda igual!

Ingredients. 


Per a la massa. 

-500 Grams de farina
-150 Ml d'oli d'oliva suau 

-1 sobre de llevat de forner sec
-aigua

-Sal

Per al farcit

-Pebrot vermell

-Pebrot verd
-Ceba
-albergínia
-tomaquet vermell madur
-Bacallà desalat
-Oli d'oliva
-Sal


Fem la massa posant la farina sobre el marbre pastant bé. 
Desfem el llevat en una mica d'aigua tèbia i l'afegim a la farina, una mica de sal, afegim també l'oli.
Anem pastant, la quantitat d'aigua dependrà de la textura que vagi adquirint la massa, si no queda lligada és que li falta aigua, li afegim una mica mes.
És una massa molt senzilla de fer, ens ha de quedar flexible i que no s'enganxi a les mans, val mes anar afegint aigua a poc a poc i anar veient com queda.
Un cop tinguem la massa ben pastada la deixem reposar tapada amb un drap.

Fem el farcit. 

Les verdures les tallem totes a trossets petits, i els tomàquets els escaldem i els traiem la pell i les llavors.
Hem de posar en una cassola, o paella oli i anem posant les verdures per ordre de cocció, és a dir les que couen més ràpid es posen les ultimes. 


Quan aquesta tot ben fet posem el bacallà també tallat en trossos petits,, li donem unes voltes, que es faci una mica i ja esta llest el nostre farcit per a aquesta fàcil i deliciosa empanada !.
No cal coure molt el bacallà per que ens quedaria sec, amb el peix sempre cal anar just en la cocció!
Posem la meitat de la massa que havíem reservat en un motlle ia sobre posem el farcit tapem amb l'altra meitat de la massa, segellem les vores i fem un petit orifici sobre perquè "respiri". 
Si volem que ens quedi brillant abans de posar-la al forn la pinzellem amb ou batut. 
Introduïm al forn calent a 200 graus uns 35-40 minuts. 
La podem menjar freda, calenta, temperada.