dimecres, 16 de setembre de 2015

Un pastís d'aniversari per la iaia Lolita, i van 81!!!



Aquest any si hem pogut celebrar l'aniversari de la iaia Lolita, la meva mare.
El pastís ens ho hem menjat a casa amb la iaia, els néts Alfons, Joan, Martí i Aniol, la Cristina ,el meu germà Joan i jo.
Crec que va ser el seu millor regal .. poder celebrar-ho a tots plegats!

És que en ser el 29 d'Agost gairebé sempre ens agafa de vacances.

Però la iaia Lolita no va néixer sola..venia acompanyada per la seva bessona, felicitats també a la tieta Ines.

La iaia estava molt contenta per que malgrat totes les seves "cosetes" el seu trasplantament ( ha fet ja 18 anys) i les seves medicacions ella segueix  endavant, per que com ella diu: tinc ganes de viure! aquesta és l'actitut! 
Feliços 81 mami!!!


Per a les bases

-150 grams de farina
-150 grams de sucre
-100 grams de mantega
-1/2 sobre de llevat en pols
-4 ous
-1 cullaredeta d'essència de vainilla

Preparem la base. 
Batem els ous amb el sucre fins blanquejar, afegim la farina, el llevat, el cacao en pols, l'essència de vainilla i per últim la mantega fosa. 
Ho posem en un motlle i ho introduïm al forn calent a 170 graus uns 40 minuts.
 La deixem refredar i la partim en 2.


Per el farcit

-250 Ml de nata 35% 
-250 Grams de formatge Mascarpone 
-50 Grams de sucre glas 
-1 Culleradeta d'essència de vainilla 
-50 Grams de xocolata 70 %



 Utilitzarem la batedora elèctrica de barilles. 
Desfem al bany maria el la xocolata, ho deixem refredar.
Batem el formatge amb el sucre i la nata, quan esta muntada afegirem la xocolata i acabem de batre, que quedin tots els ingredients ben barrejats. 

Per la cobertura

-200 grams de xocolata 70 %
-50 ml de nata 35 %
Per fer la capa final, la de cobertura posem a escalfar en un cassó la nata i quan comença a bullir la separem del foc hi afegim el xocolata i ho batem bé, fins que ens queda llisa i suau.
Deixem refredar una mica abans de posar sobre del pastís.


-encenalls de xocolata per decorar

En aquesta ocasió he fet 2 bescuits.
Un amb cacau, un altre amb vainilla  i una mica de colorant rosa, els he partit en 2 cadascun i he alternat les capes perquè en tallar es vegin clarament els colors.
Entra capa i capa he posat el farciment, estenent molt bé, i un cop ja muntat tot el pastís he posat a sobre una capa de cobertura xocolata,uns numero fets amb fondant blanc i uns encenalls de xocolata.
He posat 2 neules per que als nens els feia gràcia.

La veritat és que com pastís d'aniversari aquest és el que els agrada més, el farciment és molt cremós i no és molt pesat, així que acostumo fer-ho per regalar a la gent que estimo.