Aquest any si hem pogut celebrar l'aniversari de la iaia Lolita, la meva mare.
El pastís ens ho hem menjat a casa amb la iaia, els néts Alfons, Joan, Martí i Aniol, la Cristina ,el meu germà Joan i jo.
Crec que va ser el seu millor regal .. poder celebrar-ho a tots plegats!
És que en ser el 29 d'Agost gairebé sempre ens agafa de vacances.
Però la iaia Lolita no va néixer sola..venia acompanyada per la seva bessona, felicitats també a la tieta Ines.
El pastís ens ho hem menjat a casa amb la iaia, els néts Alfons, Joan, Martí i Aniol, la Cristina ,el meu germà Joan i jo.
Crec que va ser el seu millor regal .. poder celebrar-ho a tots plegats!
És que en ser el 29 d'Agost gairebé sempre ens agafa de vacances.
Però la iaia Lolita no va néixer sola..venia acompanyada per la seva bessona, felicitats també a la tieta Ines.
La iaia estava molt contenta per que malgrat totes les seves "cosetes" el seu trasplantament ( ha fet ja 18 anys) i les seves medicacions ella segueix endavant, per que com ella diu: tinc ganes de viure! aquesta és l'actitut!
Feliços 81 mami!!!
Per a les bases
-150 grams de farina
-150 grams de sucre
-100 grams de mantega
-1/2 sobre de llevat en pols
-4 ous
-1 cullaredeta d'essència de vainilla
Preparem la base.
Batem els ous amb el sucre fins blanquejar, afegim la farina, el llevat, el cacao en pols, l'essència de vainilla i per últim la mantega fosa.
Ho posem en un motlle i ho introduïm al forn calent a 170 graus uns 40 minuts.
Batem els ous amb el sucre fins blanquejar, afegim la farina, el llevat, el cacao en pols, l'essència de vainilla i per últim la mantega fosa.
Ho posem en un motlle i ho introduïm al forn calent a 170 graus uns 40 minuts.
La deixem refredar i la partim en 2.
Per el farcit
-250 Ml de nata 35%
-250 Grams de formatge Mascarpone
-50 Grams de sucre glas
-1 Culleradeta d'essència de vainilla
-50 Grams de xocolata 70 %
-250 Grams de formatge Mascarpone
-50 Grams de sucre glas
-1 Culleradeta d'essència de vainilla
-50 Grams de xocolata 70 %
Utilitzarem la batedora elèctrica de barilles.
Desfem al bany maria el la xocolata, ho deixem refredar.
Batem el formatge amb el sucre i la nata, quan esta muntada afegirem la xocolata i acabem de batre, que quedin tots els ingredients ben barrejats.
Desfem al bany maria el la xocolata, ho deixem refredar.
Batem el formatge amb el sucre i la nata, quan esta muntada afegirem la xocolata i acabem de batre, que quedin tots els ingredients ben barrejats.
Per la cobertura
-200 grams de xocolata 70 %
-50 ml de nata 35 %
Per fer la capa final, la de cobertura posem a escalfar en un cassó la nata i quan comença a bullir la separem del foc hi afegim el xocolata i ho batem bé, fins que ens queda llisa i suau.
Deixem refredar una mica abans de posar sobre del pastís.
-encenalls de xocolata per decorar
En aquesta ocasió he fet 2 bescuits.
Un amb cacau, un altre amb vainilla i una mica de colorant rosa, els he partit en 2 cadascun i he alternat les capes perquè en tallar es vegin clarament els colors.
Entra capa i capa he posat el farciment, estenent molt bé, i un cop ja muntat tot el pastís he posat a sobre una capa de cobertura xocolata,uns numero fets amb fondant blanc i uns encenalls de xocolata.
He posat 2 neules per que als nens els feia gràcia.
La veritat és que com pastís d'aniversari aquest és el que els agrada més, el farciment és molt cremós i no és molt pesat, així que acostumo fer-ho per regalar a la gent que estimo.
He posat 2 neules per que als nens els feia gràcia.
La veritat és que com pastís d'aniversari aquest és el que els agrada més, el farciment és molt cremós i no és molt pesat, així que acostumo fer-ho per regalar a la gent que estimo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.