dilluns, 7 de març de 2016

Coca farcida de pomes i panses


En aquesta recepta m'he passat 3 pobles amb el farcit ..
Vaig fer la meitat de la massa que tenia la recepta original, i el mateix farcit, o una mica més.
Per al meu gust perfecte, poca massa i moltes pomes i panses, amb aroma a canyella i llimona, pel que vaig veure a casa també van estar d'acord per que va desaparèixer de la taula!

oh, oh! No tinc fotos de farcit !!


Ingredients.

-300 grams de farina de rebosteria
-2 cullerades de sucre
-40 ml de oli d'oliva suau o girasol
-1 ou + 1 per pintar
-90 ml d'aigua
-ratlladura de pell de llimona
-làmines d'ametlla

Per al farcit

-3 pomes
-suc de llimona
-2 cullerades de sucre moreno
-panses sense llavors
-conyac
-canyella en pols
-un trossets de molla de pa, o una mica de pa ratllat


Posem tots els ingredients en un bol i afegim l'aigua, atenció !!! l'aigua ha d'estar calent, amassem bé, a mà o amb l'amassadora, fins que ens queda una massa fina, elàstica ..
Posem les panses a hidratar al conyac.
Pelem i tallem a trossets les pomes i les ruixem amb el suc de llimona.
Escorrem les panses, les barregem amb les pomes, posem canyella i el sucre moreno.
Estirem bé la massa que havíem preparat ia sobre li posem la barreja anterior, posem uns trossets de molla de pa o bé el empolvorem amb pa ratllat, això farà que no ens quedi líquid en el farciment, la molla o el pa ratllat absorbeixen el suc que ens deixarà la poma.
emboliquem el farciment amb la massa.
Pintem amb rovell d'ou batut i, opcional, li posem làmines d'ametlla per sobre.
Introduïm al forn calent a 180 graus uns 25 minuts.
Quan aquesta temperat el podem empolvorar amb sucre glas.