dilluns, 28 de març de 2016

Mona de xocolata


Ja fa moltes setmanes que els aparadors de pastisseries de Barcelona estan plenes d'increïbles figures fetes de xocolata.
Moltes  són autèntiques obres d'art, molta xocolata pel meu gust, a mi m'agrada mes el típic pastís de sara, rovell o de fruites amb una figureta o ous de xocolata a sobre, o un ninot, com ens regalaven a nosaltres de petits!
A falta de padrins que regalin mona, com ja us he comentat altres anys, la faig jo a casa.
Aquest any vaig fer una petita de xocolata i un pastís de formatge, que és el que més ens agrada amb diferència, perquè els convidats que teniem a casa poguessin triar o tastar .


Ingredients.


-80 Grams de mantega
-4 ous
-90 Grams de sucre
-60 Grams de farina de rebosteria
-90 Grams de xocolata 70%
-30 Grams d'ametlles crues mòltes. Farina d'ametlles.
-Melmelada d'albercoc

Per a la cobertura 

-100 Grams de xocolata 70%
-100 Ml de nata liquida



Posem al bany Maria la xocolata i ho deixem que quedi temperat.
Batem a punt de neu les clares d'ou, i reservem els rovells.
Posem en un bol la mantega tova amb el sucre i ho batem, millor amb una batedora .de varetes.
anem incorporant els rovells un a un, i la xocolata fosa.
Incorporem la farina d'ametlla i la farina, amb moviments suaus
Finalment afegim les clares a punt de neu, amb compte, amb moviments envoltants i en la mateixa direcció.

Posem la massa en un motlle untat en mantega i farina o bé que tingui un paper especial.
Introduïm al forn calent a 175 graus uns 15 minuts.
Passat aquest temps baixem la temperatura a 165 graus 30 minuts.
Quan ha passat aquest temps deixem el pastís al forn apagat i amb la porta una mica oberta una bona estona perquè no ens baixi la massa de cop.

Quan estigui fred l'obrim per la meitat i li posem, generosament melmelada d'albercoc.
Per a la cobertura posem a escalfar la nata líquida i quan estigui a punt de bullir retirem del foc, afegim la xocolata trossejada, batem bé i posem també la mantega, que ens quedi la xocolata fosa amb una textura ben fina.
Quan perdi una mica de temperatura repartim per tot el pa de pessic.
Deixem refredar. 
Decorem la nostres mona amb ous, pollets, plomes!!!