dissabte, 26 de març de 2016

Mona amb motlle de blundtcake



Alfons estava entusiasmat amb la idea de fer-li una mona a la seva xicota!
Fer una mona per a la Clàudia no és tasca fàcil ..
No li agrada la fruita, ni la melmelades, només la xocolata.
Així que no m'he complicat la vida.... la recepta? un pa de pessic de nocilla fet en un motlle de blundtcake, banyat la xocolata i amb uns ous de Pasqua.


Ingredientes.

-200 grams de farina
-200 grams de sucre
-1 cullaradeta de llevat en pols
-120 ml d'oli suau d'oliva o girasol
-1 polsim de sal
-160 ml de nata liquida 35 %
-4 ous
-suc de llimona
-200 grams de nocilla o nutella

Per a la cobertura

-50 grams de xocolata 50%
-50 ml de nata líquida 35%




Comencem.
Afegim a la nata una cullerada de suc de llimona i ho deixem reposar uns minuts, veurem que es formen grumolls, perfecte !.
Batem els ous amb una mica de sal i el sucre.
Anem afegint l'oli sense deixar de batre, afegim la nocilla, i per últim anirem afegint una mica de nata i farina amb el llevat, nata i farina fins que ho haguem barrejat tot.

Ho posem en un motlle, introduïm al forn calent a 180 graus uns 70 minuts.
Hi ha que deixar-lo refredar abans de treure del motllo per que se'ns pot trencar.

Per a la cobertura, com sempre, escalfem nata liquida i desfem la xocolata, res mes facil !!!

Posem a escalfar la nata liquida, quan comença a bullir apartem del foc i afegim la xocolata trossejada, bo batem bé fins que ens quedi desfet.
Quan el pa de pessic esta fred anem repartint el xocolata de tal manera que ens quedi tot cobert i ho deixem refredar.



Només ens calen uns ous de xocolata i ja tenim una mona ben original !!!!