divendres, 25 de març de 2016

Mones amb ou

Abans de posar-me fer les típiques mones de xocolata que ens menjarem el Dilluns de Pasqua amb la família he volgut fer alguna cosa mes tradicional però amb un toc diferent, les he emplenat de xocolata.
He deixat una sense omplir i la veritat és que estava igual de bona per que la massa, encara que porta pocs ingredients queda deliciosa.
Important...no deixar-se l'aigua de tarongina, que li dóna aquesta olor tan característica, respectar els temps de fermentació, i imprescindible un bon pastat, és el que farà que quedi tan esponjosa!!!!


Ingredients

-430 grams de farina de força
-2 ous
-160 ml de llet
-25 grams de llevat fresc
-60 grams de mantega
-120 grams de sucre + 50 grams per decorar
-2 cullaradetes de aigua de tarongina (aigua de azahar)
-pell de llimona
-sal
-Nocilla o Nutella
-ous durs

Posen en el bol de la pastadora la farina, i els ous batuts, el sucre, ratlladura de pell de llimona i una mica de sal.
Desfem el llevat en la llet tèbia, i ho afegim.
Comencem a batre.
Per últim incorporem la mantega a temperatura ambient tallada a trossets
Tot això ho podem pastar a mà, com a mínim 12 minuts, però si teniu una pastadora de ganxo us ira molt millor, ja que al pastar bé ens quedarà molt més esponjós
Ens quedarà una massa molt suau i elàstica.
Fem una bola i ho deixem reposar tapat unes 2 hores.


Un cop ha passat el temps de repòs li donem forma a les nostres mones, estirem bé la massa posem la xocolata, si volem,, tanquem  de tal manera que ens quedi la xocolata dins de la massa, estirem bé  i unim les dues puntes.
Posem al mig l'ou dur

Ho deixem reposar unes 3 hores més i ja per últim el pintem amb ou batut.
Agafem sucre i ho mullem amb aigua, el repartim també per sobre de la mona..

(Si no tenim temps d'espera a que reposi podem fer-ho i ficar-ho a la nevera, després només hem de treure-ho, deixar-ho reposar un parell d'hores i ja estarà llest per coure)

Introduïm al forn calent a 190 graus uns 15 minuts.