dimecres, 9 de març del 2016

Passejant per el Parc Nartural del Delta del Lobregat


Aprofitant el bon temps i que ja esta en marxa el nou tram de la línia 9 del metro vam anar a passejar pel Parc Natural del Delta del Llobregat.
Vam fer tot el recorregut fins al final, una mica més de 5 quilòmetres que es poden fer perfectament a peu, ja que el terreny és pla, ia més hi ha 2 punts d'informació on a més de taules per menjar alguna cosa o descansar hi ha lavabos.
Hi ha també l'opció d'anar amb cotxe i deixar-lo al pàrquing, però en aquesta ocasió, com ja us he comentat vam anar amb la línia 9,parada de Les Moreres.
A part de veure cavalls que corren lliures pel parc també vam poder veure diferents tipus d'aus i les plantacions de les delicioses carxofes del Prat.
Els horts plens de cols, pèsols i bledes, els canals de reg, i com no ... veure passar just per sobre dels nostres caps dels avions que entren en pista de l'aeroport del Prat.
Gairebé al final de recorregut s'arriba al que era l'antiga casa dels carrabiners, han conservat el terra i les parets i hi ha en ella panells informatius on expliquen en què any es van establir allí i quines eren les seves funcions en aquest lloc, és molt interessant de veure.
Al final del recorregut,  arribes a la platja, on en aquest tram no es pot accedir hi ha tanques que impedeixen el pas, per protegir l'ecosistema, hi ha el que era la casa dels guaites el mirador del Semàfor que es va construir l'any 1887 per regular el tràfic marítim costaner,i que han conservat, com en la casa dels carrabiners les parets i el terra, però no hi ha sostre, s'accedeix a ella per una passarel·la de fusta, us deixo algunes fotos.
Crec que aquest no és un recorregut per fer a l'estiu, no hi ha arbres per protegir-se, així que quan fa molta calor no és aconsellable, sobretot si anem amb nens.
Us deixo també un enllaç per que em va entrevistar la televisió del Prat ...

Surto al 0'25 i al 1'12

http://elprat.tv/2016/02/23/us-cada-cop-mes-intensiu-del-parc-del-riu/





































La casa desde l'avió!!!!


















http://www.catalunya.com/espais-naturals-del-delta-del-llobregat-17-17001-2

El Delta del Llobregat és el delta que forma el riu Llobregat en arribar al mar. L'Espai Natural del Delta del Llobregat té una extensió de 926,9 ha.
 És el segon sistema deltaic en importància a Catalunya, després del delta de l'Ebre.[
 Presenta ecosistemes palustres molt rics, extremadament fràgils, malmesos i poc representats a Catalunya. 
Les llacunes i les zones aigualoses litorals i les dunes naturals tenen un gran interès de conservació. Són, a més, un punt important demigració i hivernada d'aus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.