dimecres, 17 d’abril del 2013

Pastís de poma amb massa d'oli


M'he adonat que darrerament penjo moltes receptes de pastissos al blog ... no és que a casa mengem només dolç seria ideal per a mi .. i fatal per a la nostra salut, és només que estic repetint menús i sobretot fent molta verdura i amanides, res de nou.


Aquest pastís de poma ha quedat bonissin  ens ho hem menjat després de sopar, temperat .... el comentari de Martí ha estat .. la propera vegada posa més massa ... i és per que gairebé no porta base, és gairebé tot poma.




Ingredients.

Per a la base

-80 ml d'oli, potser de Girasol o d'oliva
-80 ml de Mistela o Moscatell
-200 grams de farina
-2 cullerades de sucre
-sal
-1 cullerada de llevat en pols


Per al farcit

-6-7 pomes Golden
-75 grams de sucre, millor si es moreno
-canyella
-20 grams de mantega


Preparem la massa base, posem en un bol el sucre un pessic de sal, la cullerada de llevat i la farina ho anem barrejat tot i afegim la mistela o moscatell i l'oli, l'hem de pastar amb les mans, ja veureu que de seguida resta una massa molt suau i que es desenganxa de les mans.

Aquesta massa la posem en un motlle, que cobreixi tota la base i quedi una mica elevada en les vores.



A sobre de la base posem una poma pelada i ratllada o tallada molt fina, una mica de canyella i una mica de sucre.


I ja passem a posar les pomes de sobre, hem de treure el "cor" de les pomes, si tenim una d'aquests estris especials estan genial, pelem les pomes i les tallem a làmines fines, sobre el marbre o la fusta de tallar, han d'estar tallades les làmines però totes juntes, com veureu a la foto.En el mig he posat làmines i una en forma de flor ...quan ja ho tinguem tot posem trossets de mantega per sobre i empolvorem amb el sucre.
El posem al forn calent a 170 graus 45 minuts, jo els ùltims 5 minuts he posat el gratinador per donar-li mes color.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.