diumenge, 28 d’abril de 2013

Pastís Suec de pomes


Aquest pastís per a mi té la categoria de 5 estrelles, i crec que per als que l'han provat també.
Amb molta poma, com ami m'agrada, es pot menjar temperat, bonissim, o fred ... també bonissim
La recepta diu que és un pastís suec,  per donar-li un toc personal he afegit unes panses de Corint.

Per menjar-lo amb cullera!

Ingredients.

-500 grams de pomes
-50 grams de farina
-100 grams de sucre
-100 grams de farina de ametlla  
-150 grams de mantega
-2 ous
-2 cullerades de llevat en pols
-canyella
-suc de llimona
-sucre glas
-Panses



Pelem les pomes i les ratllem, les ruixem amb suc de llimona perquè no s'oxidin, les reservem.
Batem la meitat del sucre amb la mantega, ha d'estar tova però no desfeta, fins que ens quedi amb la textura d'una pomada. Afegim els ous un a un i seguim batent, posem llavors l'ametlla mòlta, la farina, a poc a poc i el llevat.
Posem la meitat de la massa en el fons d'un motlle, a sobre les pomes, les empolvorem amb l'altra meitat del sucre i amb canyella, i li posem les panses, opcional.
Tapem les pomes amb l'altra meitat de la massa, aquesta massa es una mica enganxosa, així que he anat posant a trossos i allisant amb una forquilla fins que les pomes han quedat totalment cobertes.
Posem en el forn calent a 180 graus uns 40 minuts.
El sucre glas hi he posat quan l'he tret del forn, calenta, per que d'aquesta manera queda un sucre enganxat a la massa i amb una textura molt agradable.