dijous, 7 de novembre de 2013

Empanada de verdures

Aquesta recepta és, com no, del bloc. Cuchillito y tenedor
Impossible millorar les receptes que proposa Mary, però m'agrada adaptar-les una mica als gustos de casa, per això en aquesta ocasió he afegit una mica de orenga i alfàbrega a les verdures i el tomàquet ho he sofregit trossejat.
L'empanada ha quedat espectacular de gust, i és simple, una massa, i unes verdures al forn ..


Ingredients.

Per a la massa

-400 grams de farina
-4 cullerades d’oli d’oliva
-Sal
-Llevat sec per fer pa
-1 got d’aigua

Per al farcit

-1  Albergínia gran
-1/2 Pebrot vermell
-1 Pebrot verd Italià
--1 Ceba
-2 Dents d’all
-2 Tomàquets madurs
-Sal
-Pebre
-Oli d’oliva
--Alfàbrega
-Orenga
-Pebre vermell
-1ou


Primer fem una massa amb la farina, formen un volcà a sobre el taulell, li posem una miqueta de sal, les cullerades d'oli i el llevat de haurem dissolt en l'aigua temperada,
El amassem bé fins que ens queda una massa fàcil de treballar i que no se'ns enganxa a les mans.
Moltes vegades la quantitat d'aigua i farina no és precisa, així que deixem el paquet de farina al costat per si hem d'afegir una mica més mentre amassem.

Deixem reposar la massa tapada com a mínim 1 hora, mentre preparem les verdures


En una safata per al forn posem les verdures tallades petites, menys el tomàquet, els posem sal, les herbes, pebre i una mica d'oli.
Les introduïm al forn calent a uns 200 graus, uns 30 minuts és suficient.