dimarts, 11 de març de 2014

Arròs amb escamarlans i cloisses

Tenint com tinc la família Valenciana, per part de mare, de sogra, d'àvia paterna ... posar receptes d'arrossos em fa una mica de vergonya ...
A casa en arròs els encanta, en totes les seves varietats i en totes les formes de cuinar possibles.
Sempre ho faig de peix, però vaig variant els ingredients ... sèpia, calamars, uns dies gambes, altres escamarlans, cloïsses, un altre dia musclos, segons el que trobi al mercat ...
En aquesta ocasió és amb sípia, escamarlans i cloïsses, amb brou de peix, que bé es pot fer amb un brick, que ens facilita molt la recepta.

Ingredientes.

-300 grams Arròs varietat Bomba
-4 grans d'all
-1 pebrot vermell
-3 tomàquets madurs
-1 sípia
-300 grams de cloïsses
-300 grams d'escamarlans
-Brou de peix
-Sal
-Oli d'oliva
-uns brins de safrà


Les quantitats són orientatives, perquè la veritat és que ho faig molt a ull.

Com sempre, perquè les cloïsses no ens quedin amb sorra les posem en remull amb aigua i sal almenys 1 hora abans.
Poenmos a la paella oli i fregim els escamarlans.
Les retirem.
Posem els alls picadets i el pebrot tallat petit, ho deixem que es faci bé. 
Pelem i traiem les llavors als tomàquets i els tallem, els afegim al sofregit i deixem que ens quedi ben sofregit.
Tallem petita la sípia i li donem unes voltes amb el sofregit, fins que ens canviï de color.
Afegim l'arròs, li donem unes voltes i afegim el brou, caliente.Ponemos el safrà, i la sal.
Quan ja és a punt d'acabar la cocció de l'arròs afegirem les cloïsses i els escamarlans.
A punt per menjar ...