dimarts, 25 de març de 2014

Vedella al curry

Aquesta recepta l'he copiat d'una col·lecció de llibres que vaig fer fa més de 20 anys.
Biblioteca de oro de la cocina, encara recordo quan anava al quiosc a buscar el meu petit llibre cada setmana.


El curri, tal com es coneix al món occidental, és una barreja d'espècies molt estesa en la gastronomia de l'Índia. Es troba sota la forma de pols o de pasta. Conté típicament cúrcuma, coriandre, mostassa i llet de coco, entre altres ingredients. Segons la seva composició pot ésser dolça o molt picant.


Ingredients

-750 Grams de carn de vedella neta i tallada per estofat
- 1 got de vi blanc o xerès sec
-2 Pomes golden
-1 Branca d'api
-2 porros
-1 ceba
-200 Ml de nata liquida 35% o llet evaporada
-2 Cullerades de curri
1 cullerada de maizena 
-200 grams de xampinyons
-Julivert picat
-Farina
-Sal
-Oli d'oliva
-Mantega

Netegem els xampinyons i si són grans els tallem en 2 o 4 trossos, els passem per una paella amb una mica d'oli fins que deixin anar aigua. Reservem

Posem sal a la carn i la passem per la farina, el fregim en oli calent.
Un cop tinguem tota la carn la posem en una olla, ideal si és olla exprés, amb el vi, una cullerada de curri, una mica de sal i la deixem coure uns 30 minuts si és a l'olla exprés o uns 90 minuts tapada si ho fem a l'olla tradicional.
Preparem la salsa de curri.
Piquem petits la pastanaga, el porro i la ceba, les pomes, l'api, ho posem tot l'una paella amb un tros de mantega.
Ho deixem que es vagi fent a poc a poc que ens quedin totes les verdures molt fetes.
Posem llavors la cullerada de maizena, li donem unes voltes i afegim 2 gots d'aigua.
Ho deixem coure uns 10 minuts i ho passem per un colador xinès, que ens quedi una salsa ben fina.

El posem en una cassola que pugui anar al forn, hi afegim una cullerada de curri i la carn amb el suc que ens hagi quedat de coure-la,una mica de sal i la nata líquidao llet evaporadai els xampìnyons,barregem i finalment li posem una mica de julivert picat i l'introduïm al forn uns 20 minuts a 200 graus.

L'hem acompanyat d'arròs llargsimplement