dimarts, 25 de març de 2014

Empanada de tonyina amb herbes provençals


El dissabte a casa vam fer un dinar "sense coberts".
Una empanada de tonyina i calçots amb la seva salsa.
Evidentment els calçots no queden igual al forn de casa que fets en un bon foc de llenya, però si els acompanyem d'una bona salsa queden molt bons.
Bé aquesta recepta no és la dels calçots, que ja la tinc en aquest blog, aquesta recepta és d'una empanada de tonyina amb massa a les fines herbes.
Si ens fa mandra o no tenim temps de fer , la samfaina, podem Compra-la feta, venen unes llaunes o brics que surten molt bé, però per mi les que fem a casa són inigualables i la podem fer amb els ingredients que més ens agradin.

Ingredients. 



Per a la massa.

-500 Grams de farina
-150 Ml d'oli d'oliva suau
-150 Ml de cervesa
-2 Cullerades grans de llet
-1 culleradeta de barreja d'herbes provençals

-1 Cullerada petita de pebre dolç
-Sal

Per al farcit

-Sanfaina (pebrot vermell, pebrot verd, ceba, carbassó, albergínia)
-Salsa de tomàquet
-3 Ous durs
-2 Llaunes de tonyina


Fem la massa posant la farina sobre el marbre i anem afegint la resta de ingredients, pastant bé.
Un cop tinguem la massa ben pastada la deixem reposar tapada amb un drap.

Aquest tipus de massa és molt suau molt elàstica, així que la podem treballar bé.
Fem el farcit.
Hem de posar en una cassola, o paella oli i anem posant les verdures per ordre de cocció, és a dir les que couen més ràpid es posen les ultimes.
Fem els mateix si fem la salsa de tomàquet casolana.
Posem la meitat de la massa que havíem reservat en un motlle ia sobre posem les verdures, la salsa de tomatre els ous durs picats i la tonyina, tapem amb l'altra meitat de la massa, segellem les vores i fem un petit orifici sobre perquè "respiri".
Si volem que ens quedi brillant abans de posar-la al forn la pinzellem amb ou batut.
Introduïm al forn calent a 200 graus uns 35-40 minuts.
La podem menjar freda, calenta, temperada.

El vi va ser un regal de l'Anna, gràcies Anna, va ser una combinació perfecta ..