dimarts, 11 de març de 2014

Pa de pessic amb melmelada de pastanaga i ametlles





Va ser veure aquesta cobertura en el Bloc Cuchillito y tenedor i ja estava com boja per fer-la.
Les pastanagues amb el sucre i l'ametlla mòlta combinen super bé.
Mary ho va fer amb coco per sobre, com ho penso repetir el proper dia li posaré coco.
Bonissim, estava bonissim!

La meva proposta és fer-ho amb la base d'un pa de pessic bàsic.

 Ingredients per al pa de pessic.

-150 Grams de farina
-4 ous
-150 Grams de sucre
-1 Sobre de llevat
-100 Grams de mantega

Melmelada de pastanaga i ametlla

-1 Quilo. de pastanagues
-120 Grams de sucre
  -2 Culleradetes de canyella
-40 G. d'ametlla mòlta.


Per fer el Pa de pessic
Batem els ous amb el sucre, fins que blanquegi, a continuació tamisem la farina i el llevat, anem batent i per últim afegirem les mantega fosa.
El introduïm al forn calent a 170 graus durant 40 minuts.
Ho deixem refredar.

Per fer la melmelada
Per fer la melmelada posem les pastanagues sense pell tallades en rodanxes en una cassola amb aigua i el sucre.
Les cuinem tapades fins que estiguin toves.
Les escorrem i les triturem, reservant l'aigua de cocció.
Els afegim la canyella i les ametlles mòltes, barrejant tot molt
Hem de guardar fins que muntem en pastís, millor a la nevera, un cop ens quedi fred, és clar.

Per pinzellar una mica el pa de pessic i que ens quedi més sucós podem elaborar un senzill almívar.
Posant l'aigua de cocció de les pastanagues en un petit cassó juntament amb 60 grams de sucre i un bon rajolí de rom. Cuinant a foc mitjà fins que es formi un almívar lleuger.

Per muntar el pastís
Tallem en capes d'idèntic gruix el pa de pessic, jo ho he tallat només en 2 trossos.
Si hem elaborat el almívar pinzellem cada capa amb ell.
Posem a sobre de cada capa una bona part de la melmelada.
Acabem decorant el pa de pessic amb melmelada.
Aqui és quan li podem posar coco per sobre.
Podeu mirar el bloc de Mary, recordeu CUCHILLITO Y TENEDOR i veure la meravella de pastís que Mary va fer!!