diumenge, 26 de juliol del 2015

Arròs negre ( arròs venere) amb verdures




Avui he cuinat un arròs negre amb verdures, però no un arròs negre com aqui el solem conèixer, o sigui amb tinta, sinó la varietat d'arròs negre, arròs venere.
No tenia ni idea que existia aquesta varietat, però l'altre dia vaig anar a comprar llegums a la botiga  de Travesera de Gràcia hi tenien desde feia pocs dies, de fet no em van poder dir ni el temps de cocció, ja que per a ells és un producte nou a la seva botiga  però vam quedar que els explicaria com havia quedat..
Ho he tingut una setmanes el l'armari de la cuina per que no sabia com anava a cuinar-lo, però ahir vaig comprar xampinyons i li he afegit, ceba, pebrots i tomàquets i ha quedat molt bo.

Ingredients.

-400 grams d'aròs negre
-1 pebrot verd
-1/2 pebrot vermell
-2 grans d'all
-1 ceba petita
-3 tomàquets madurs
-300 grams de xampinyons
-Sal
-oli d'oliva


Després de les experiències que he tingut amb l'arròs integral, a casa no els agrada gens, volia que aquest em quedés ben cuit, així que ho he posat en aigua freda i ho posat a bullir amb sal, necessita uns 50 minuts d'ebullició.
Mentre posem l'oli en una cassola he tallat totes les verdures petites, menys els xampinyons que els he tallat només en dues parts, he daurat la ceba, els grans d'all, el pebrot vermell, el verd, els tomàquets sense la pell ni les llavors i en una altra cassola he saltat els xampinyons.
Quan tinguem el arròs cuit i la verdura ben fetes escorrem l'arròs i ho ajuntem amb les verdures i els xampinyons, li donem unes voltes perquè quedi tot ben barrejat, rectifiquem de sal i li podem donar un toc extra de sabor i aroma amb curri, per exemple.
He de dir que a casa els ha encantat, ami també, per la textura, que res té a veure amb l'arròs blanc, ni rodó ni llarg, i el gust, fins i tot l'aroma, repetirem.
Molt bé per que ja coneixem un altre un producte molt sa i que ens donarà molt joc a la cuina !!

En època de bolets el podem barrejar amb altres varietats, o amb carxofes, penso que també combinaria bé amb sèpia.












L'arròs negre o arròs venere, és un producte gourmet que ja en els seus orígens era reservat per als emperadors de l'Antiga Xina, fins al punt d'estar prohibit el consum en altres taules, per això també es coneix com "arròs negre prohibit" o arròs de l'emperador.

L'arròs negre o arròs venere (aquest nom es dóna com a homenatge a la deessa Venere, deessa romana de l'Amor, de pell de color del banús), prové de l'encreuament entre l'anomenat arròs de l'Emperador i els arrossos de la Plana Padana (vall del Pó), segons ens explica Juan Mari Arzak al web de Karlos Arguiñano.

Aquest arròs és de gra curt i es classifica com arròs integral, així que tant la quantitat de líquid com el temps per a la cocció és més gran que en els arrossos blancs, entre 40-50 minuts, temps després del qual aconseguirem un arròs d'un bonic color porpra, aromàtic, lleugerament dolç i amb gust de nou. La seva textura és cruixent i tendra i resulta apropiat per a tot tipus de plats, incloent postres.

Aquest arròs, a més de ser molt valorat per les seves qualitats organolèptiques, és molt demandat pels que busquen una alimentació nutritiva i saludable, és ric en fibra, minerals i vitamines, a més d'oferir aminoàcids essencials com la majoria d'arrossos.


L'arròs negre és ric en antocianina, com els nabius, el raïm negres, la ceba vermella, la col llombarda, la taronja sanguina ... sumen aquesta propietat a les ja apreciades pels cereals integrals. Per descomptat que l'arròs és un gran aliment, i si és possible, estarà bé incloure en la nostra dieta, a més de saludable, està ric i embelleix multitud de plats.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.