divendres, 24 de juliol del 2015

Pasta de full amb ceba caramel·litzada, formatge i tomàquet

El repte d'aquest divendres era fer una cosa dolça i una salada, preferiblement amb pasta de full, no ho he dubtat .... la coca de ceba, formatge brie i tomàquets cherry.


Ingredients.


-1 Base de massa de pasta de full
-2 Quilos de cebes de Figueres
-3 Cullerades de sucre moreno
-sal
-Pebre
-formatge brie
-tomates cherry
-Oli D'oliva



Tallem en làmines fines la ceba i la posem en una cassola amb oli, cal tenir el foc a mig gas, ni molt fort, se'ns quedarien fosques i cremades, ni molt fluix per que semblarien bullides.
Les anem movent de tant en tant, trigaran com una hora en quedar bé,  posem sal, pebre i el sucre, els donem unes voltes mes i retirem, reservem.

Estenem molt bé la massa de pasta de full i la posem damunt d'un paper especial per a forn, la punxem, amb una forquilla perquè no s'infli quan la fiquem al forn.

Jo per guiar-me una mica el que he fet és fer les punxades de tal manera que sembli que faig una quadricula així en cada quadrat poso una quantitat de ceba, a sobre de la ceba un tros de formatge brie i per últim mig tomàquet.

Per donar-li un toc original he agafat les tires que em sobraven de la pasta fullada i he passat per sobre meu corró especial per fer aquesta forma de xarxa, que ben oberta ha quedat així.

Pintem amb ou batut i posem al forn a 190 graus uns 25 minuts.

La veritat és que queda molt vistós i deliciós.

Em diu la Lourdes que també es podria fer amb tonyina, si, és una bona idea, ho provaré !!

No cal posar-li sal perquè el formatge brie ja és molt salat i en el forn puja molt el gust, si ens agrada amb espècies li podem afegir una mica de orenga que combina molt bé.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.