dijous, 16 de juliol de 2015

Empanada de tonyina 2

Quina calor humida fa a Barcelona, i això no s'acaba !!!!

A casa les empanades volen.
Fas una i saps que segur tindrà èxit.
Les preparo perquè se les mengin a casa al migdia amb una amanida, per no haver de cuinar aquestes hores de tanta calor i sobretot per que ara que estan de vacances els horaris sempre són diferents segons el pla del dia..un dia piscina, l'altre museo, de visita a casa de la iaia...a casa de un amic, o un amic de visita a casa nostre....
Aquesta la vaig fer per menjar el dia que ens vam anar de cap de setmana, amb l'autocaravana.

La veritat és que la massa la faig una mica a ull.
El meu mètode és fer un volcà amb farina, entre 300 o 400 gramso de farina i abocar un bon raig d'oli, sal i llevat i després li vaig afegint aigua fins que agafa la textura que m'agrada, ha de quedar una massa que no s'enganxa a les mans, molt fàcil de pastar, suau.

Sempre la faig a mà, per que no necessita molt temps de pastat i és un gust fer aquest tipus de masses amb les teves pròpies mans





Per a la massa. 

-400 Grams de farina aprox
-100 Ml d'oli d'oliva suau aprox

-1 sobre de llevat de forner sec o 20 grams de llevat fresc
-aigua

-Sal

Per al farcit

-Pebrot vermell

-Pebrot verd
-Ceba tendre
-albergínia
-Carbasso
-tomaquet vermell madur
-Tonyina en oli d'oliva
-Oli d'oliva
-Sal


Fem la massa posant la farina sobre el marbre pastant bé. 
Desfem el llevat en una mica d'aigua tèbia i l'afegim a la farina, una mica de sal, afegim també l'oli.
Anem pastant, la quantitat d'aigua dependrà de la textura que vagi adquirint la massa, si no queda lligada és que li falta aigua, li afegim una mica mes.
És una massa molt senzilla de fer, ens ha de quedar flexible i que no s'enganxi a les mans, val mes anar afegint aigua a poc a poc i anar veient com queda.
Un cop tinguem la massa ben pastada la deixem reposar una estona tapada amb un drap.

Fem el farcit. 

Les verdures les tallem totes a trossets petits, i els tomàquets els escaldem i els traiem la pell i les llavors.
Hem de posar en una cassola, o paella oli i anem posant les verdures per ordre de cocció, és a dir les que couen més ràpid es posen les ultimes.

La tonyina cal afegir-la un cop les verdures siguin fredes. Ja tenim,llest el nostre farcit per a aquesta fàcil i deliciosa empanada !.

Posem la meitat de la massa que havíem reservat en un motlle ia sobre posem el farcit tapem amb l'altra meitat de la massa, segellem les vores i fem un petit orifici sobre perquè "respiri". 
Si volem que ens quedi brillant abans de posar-la al forn la pinzellem amb ou batut. 
Introduïm al forn calent a 200 graus uns 35-40 minuts. 
La podem menjar freda, calenta, temperada.