dimecres, 22 de juliol de 2015

Llom ibèric amb mostassa


La mostassa és una salsa baixa en calories i és 0% colesterol al no tenir com a ingredient cap tipus de greix animal. La seva llavor té un alt contingut proteic i de minerals. A més posseeix propietats antisèptiques i digestives.
Es creu que van ser els romans qui van desenvolupar el preparat de mostassa que coneixem avui. Barrejaven suc de raïm sense fermentar, conegut com "most" amb llavors de mostassa, sinapis, per formar el mustum ardens o "most ardent". La empraven com a condiment gastronòmic.


Hi havia fet una recepta molt semblant a aquesta, però el llom sense l'os i coberta de bacó.
Vaig comprar aquesta peça de costelles ibericas i quan la carnissera anava a treure l'os li vaig dir: deixa-ho la faré sencera.
En realitat no sé si podem posar l'etiqueta de recepta per que és molt senzilla i admet moltes variacions, això si, és molt millor que la peça sigui iberica, per que ens quedarà molt tendra i sucosa, la podem menjar freda o temperada, m'agrada cuinar aquest tipus de carns al forn per que es fan pràcticament soles, no t'embrutes res i són ideals per quan arribes a casa tenir un 2n plat fet, acompanyat una bona amanida o unes verdures també al forn, i segur que amb unes postres, tenim un dinar perfecte.

La mostassa que he utilitzat és l' antiga de Dijon,  és com de boletes, cal ser generós per que li dóna molt sabor.

Preparats?

Ingredients

-1 peça de llom ibèric ( aquesta era d'un quilo aprox.)
-Mostassa de Dijon
-Vi rancí
-Sal
-Pebre
-Oli d'oliva verge

Posem sal i pebre per tota la peça de carn i després la mostassa ben estesa, una bona capa.
La col·loquem en una safata per forn i la ruixem amb vi ranci.
Introduïm al forn calent a 200 graus uns 60 minuts, volem qeu ens quedi cuita, ben cuita però sucosa.

La podem acompanyar per unes cebetes franceses, per exemple.