dijous, 1 de juny de 2017

Aquests no són canelons de Nadal


Crec que he estat descoberta
L'altre dia en un sopar amb amics l'Alfons va comentar que cada dia a casa menjavem menys carn...
Com jo sóc la reponsable de compres i de apats a casa...confesso.. si, els enrredo perquè mengin  llegums i verdures, hortalisses, fruites, fruits secs i  molt poca carn.
I com ho faig ..
Bé, moltes vegades és obvi per que són llegums i punt, o verdures sense mes però aquesta vegada els vaig fer uns canelons, amb la pasta Garofalo que vaig comprar, i eren només un 20% de carn, la resta ara ho sabreu.
Els van agradar molt, així que repetiré,quedaran igual? no, però seran el més semblants.


ingredients
-Canelons precuits Garofalo
- xampiñones
-ceba
-porro
pebrot verd
pebrot vermell
carn de vedella i porc picada
-Salsa de tomàquet casolana
llet
  farina
mantega
nou moscada
sal
pebre negre
mantega
Formatge per gratinar

No he posat quantitats, però com us he comentat portaven molt poca carn, uns 300 grams per als 25 canelons.

Comencem.
Netegem i piquem molt petits els xampinyons.
Els posem en una paella amb una mica d'oli i deixem que es facin, primer deixan anar l'aigua i quan s'evapori ja els tenim, salpebrem i reservem.

Piquem també molt petits els pebrots, el porro i la ceba

En una paella posem una mica d'oli i els sofregim, a poc a poc que es facin a poc a poc, quan els ho tenim afegirem la carn picada, sal , pebre i deixem que la carn canviï de color, feta però no seca, afegim els xampinyons i una mica de salsa de tomàquet.
Amb tot això omplirem els canelons.

Fem una beixamel, com sempre.

Posem una mica de mantega en un cassó, quan es fosa afegirem una cullerada de farina, remenarem, quan la farina canvia de color anem afegint llet i batent, nou moscada, sal, i pebre, fins que ens quedi amb la tentura que volem.

En una safata per forn posem una mica de salsa de tomàquet al fons, els canelons, i a sobre dels canelons una mica de salsa de tomàquet  i després la beixamel, no cal posar ni molta salsa de tomàquet ni molta beixamel per que ens quedarien molt pesats.

Per últim formatge ratllat i a gratinar !!

No cal dir que tots els ingredientes que jo he posat es poden canviar, per exemple diferents bolets, albergínia, o espinacs, carbassó, més carn i menys verdures, sense salsa de tomàquet, o sense beixamel, els canelons sempre deliciosos, amb productes de primera qualitat i sobretot fets amb moltíssim carinyo.