diumenge, 25 de juny del 2017

Coques de Sant Joan 2017 Coca de crema amb cireras de temporada

Aquest any he fet moltes coques !! he tingut temps i m'he animat ...
Volia fer una coca de Sant juan diferent, a part de les típiques de llardos, de fruita o de crema.
Vaig pensar que la podia fer de crema amb les cireres fresques, que li aporten un sabor espectacular.

Ingredients



Per a  la massa mare.

-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc.


Per fer la Coca.

-200 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-25 ml de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega

-1 Mica de sal
-Aigua de tarongina

Per a la crema

-300 ml de llet
-2 rovells d'ou
-40 grams de sucre
-2 cullerades de maizena 
-essència de vainilla

Per decorar

-Cireres freques
-Pinyons


Primer repararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar-la a la nevera!!.


Preparem la crema.
Posem a bullir la llet amb la meitat del sucre, i essència de vainilla.
Batem en un bol el  sucre, la Maizena i els rovells d'ou.
Retirem el cassó del foc i hi afegim la barreja anterior sense deixar de batre, acostem una altra vegada al foc sense deixar de remenar.
Quan comença ha bullir de nou i espessa ja la tenim llesta.
La deixem refredar.

Rentem i traiem l'os a les cireres, Reservem. 

Posem els pinyons en remull uns minuts, d'aquesta manera evitem que al posar-lols al forn se'ns cremi, per cert veig que el forner de sota casa meva aquest punt no ho té clar per que totes les seves coques tenen els pinyons cremats a part de fer servir pinyons xinesos..argggg!!!, si us plau s'ha de ser mes professional !!!


Per fer la coca.

Barregem tots els ingredients per fer la coca  i la massa mare.

Ho pastem amb una maquina, per senzilla que sigui, com la meva, almenys 12/15 minuts, si ho fem manual el procés és més pesat, necessitarem als menys 18/20 minuts.

Posem un paper de forn i a sobre la massa amb la forma de la coca, amb el gruix que vulguem,  ben estirada.
i posem a sobre la crema,afegim les cireres i els pinyons l  i la deixem reposar una hora, més o menys, creix bastant.
Pintem amb ou batut

La posem al forn calent, 180 Graus,25 minuts.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.