dissabte, 17 de juny de 2017

Coques de Sant Joan 2017. Coca amb fruita,


Com ja s'acosta Sant Joan he volgut fer aquestes coques per anar practicant, com aquest cap de setmana tenia temps ja les he fet totes i les he congelat, en el punt que explico en aquesta recepta.
Faig bastants per que tambe les regalo, fer coques de Sant Joan, a molt facil i es fa amb productes que són barats, encara que siguin de molta qualitat, com ara ous ecològics o farina i mantega de bona qualitat, l'únic que les encareix una mica són els pinyons, però si no voleu gastar tants diners podeu posar-li ametlla filetejada o en palet, igualment delicioses!!!!
El secret de lla esponjositat de la massa és el pastat, necessiten uns 12/15 minuts a la pastadora, ho podem fer a mà també, llavors cal posar força i energia, jo ho vaig fer alguns anys fins que vaig comprar l'amassadora que tinc ara que és molt senzilla, però que va molt bé, jo segueixo somiant amb una kitchen aid

Heu de recordar sempre els pinyons o les ametlles laminades les heu de posar en remull una estona, i abans de posar-les a sobre de la coca cal escórrer, així evitem que se'ns cremin al forn.
D'altra banda si voleu posar una mica de sucre per sobre cal barrejar sucre amb una mica d'aigua, i repartir-lo per la coca, li dóna aquest efecte de sucre brillant tan bonic.


Ingredients.

Per a  la massa mare.

-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc
.

Per fer la Coca.

-200 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-25 Cc de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona
-1 Mica de sal

-2 cullaradetas d'aigua de tarongina
-1 ou per pintar la coca.
-Pinyons
-Cireras I fruita confitada


Primer prepararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar a la nevera!!.
Per fer la coca.
Barregem tots els ingredients i la massa mare.

Ho pasten uns 15 minuts amb la màquina o mes temps si ho fem a mà, pensar que més temps de pastat mes esponjosa ens quedarà.
Posar un paper per al forn i col · locar   la massa amb la forma de la coca, amb el gruix que vulguem, ben estirada heu de saber 
que creixerà molt ja que farem un segon repòs.,la decorem amb els pinyons, les cireres o la fruita (També podem, en aquest punt deixar-la a la nevera, o en congelador, coberta per un drap o paper film així que quan l'anem a enfornar la deixem a temperatura ambient, si estava a la nevera com a mínim 2 hores, segons la temperatura que faci, però ja veureu com creix, així que sabreu quan és el moment d'enfornar-la, i si la teniem congelada hem de deixar-la més temps de repòs.)si la fem directament la deixem reposar una hora, més o menys
La pintem amb ou batut i ja la fiquem al forn calent, 180 Graus, més o menys uns 25 minuts, ja veureu que agafa color.