dimarts, 3 d’abril de 2018

Galetes de roses i dracs per Sant Jordi



S'acosta el dia de Sant Jordi, un dels dies més bonics de l'any
El dia dels llibres, de les roses, de l'amor ...
Aquest any he vull fer aquestes roses decorades amb glaça.
Encara no ho tinc clar com les decoraré però vaig fent proves i regalant galetes, que per cert .....estan molt bones!!!
No m'agrada gaire decorar amb glaça no els he posat a totes,per que quedan massa dolçes, massa sucre...



Ingredients.

Per a les galetes

:-550 grams farina, jo fluixa 
-250 grams mantega
-175 grams sucre glacé
-1 cullaradeta d'essència de vainilla en pasta
-1 ou + 1 rovell d'ou

Per a la glaça

- 750 grams de sucre glas
-4.5 de merenge en pols
-9 cullerades d'aigua



Preparem les galetes



Posem en un bol la mantega que ha d'estar a temperatura ambient, anem afegint el sucre i barrejant, l'ou i el rovell, l'essència, barrejant i per últim la farina, que es barregin tots els ingredients, ens ha de quedar una massa llisa, suau i que no s'enganxa a les mans.
Ho podem fer a mà o amb la màquina de pastar

Fem una espècie de cilindre amb la massa i l'emboliquem en film, la deixem a la nevera com a mínim unes 3 hores, s'ha de refredar i quedar dura, també podem fer-la d'un dia per l'altre.

Quan traiem la massa de la nevera la posem damunt d'un paper especial per forn i amb el corró l'estirem bé, el gruix de les galetes ha de ser d'uns 6 mm, més o menys.
Tallem les galetes amb el tallador, i les posem a sobre d'una safata per a forn amb paper especial.
Introduïm en el forn calent a 180 graus uns 13-15 minuts.

Deixem refredar totalment les galetes

Preparem el glacejat

Tamisem el sucre glas i la merenge, afegim l'aigua.
Batem amb la batedora uns 5 minuts.

Separem tantes parts com colors vulguem, en aquest cas jo he separat per fer vermell i rosa, si el colorant és en pasta hem d'afegir molt poc per que el color puja molt.
El posem a la màniga pastissera amb una broquet fina, o en un biberó especial per a aquest tipus de pastes
Decorem les nostres galetes.
Precioses !!!


Feliç setmana!!