dijous, 26 d’abril de 2018

Pan de Calatrava

Per a mi la dificultat d'aquest pastís era tenir pa sec, per que a casa som molt panarres.

Tenia moltes ganes de fer-ho però amb tantes receptes per fer i tan poc temps no veia el moment.
Ha tingut molt èxit, ho vaig fer per les postres de diumenge, però per a les postres va quedar un tros petit per que al matí tots el van voler provar ...



Ingredients

-500 ml de llet
-200 grams de sucre
-5 ous
-ratlladura de pell de llimona
-caramel líquit
-Pa.

En un motlle posem caramel líquid, que podem comprar o fer-ho a casa en una paella amb sucre i una cullerada d'aigua.

Estenem el caramel per tot el motlle.
A sobre del caramel posem, esmicolat el pa que cobreixi tot, espolvorem amb canyella.

En un recipient a part batem la llet amb els ous, el sucre i la ratlladura de pell de llimona, quan ho tenim ben batut el posem sobre del pa en el motlle.
Omplim d'aigua una safata i el coem al forn al bany maria a 180 graus mes o menys 70-80 minuts.
El traiem del forn i ho deixem refredar.

Aquest pastís és millor fer-ho d'un dia per l'altre. 

Ho podem fer també amb restes de magdalenes, sobaos, croissants ..