dimecres, 25 d’abril de 2018

Pastis amb la lletra M, de Martí










El Dissabte vam preparat una festa sorpresa per al Martí.Cumple 16 anys i vam convocat els seus millors amics perquè vinguesin a casa a celebrar-ho amb ell, en petit comite.

16 meravellosos anys plens d'alegries i felicitat, el Martí que sempre ajuda i col·labora que és bo i sensible, amic de tots els seus amics, protector i respectuós amb la natura i els animals.


T'estimem molt Martí !!!




Per el pa de pessic

-4 ous
-120 grams  de sucre
-135 grams de farina



Per a la trufa

-250 ml de nata 35%
-100 grams de xocolata de cobertura
-40 grams de sucre


Per la decoració

-Xuxes
-Boles de xocolata


Preparem el pa de pessic

Primer batrem el sucre amb els ous, uns 10 minuts, l'ideal és fer-ho amb la màquina, ens ha de quedar una barreja blanca i cremosa

Deixem de batre i afegim poc a poc la farina tamisada, amb moviments suaus, fins que ens quedi una massa suau i llisa
Posem la massa en un motlle greixat o amb paper especial i ho posem al forn a 170 graus uns 30 minuts.

Un cop acaba la cocció apaguem el forn i el deixem una bona estona dins, sense obrir la porta, perquè no baixi.

El pa de pessic ho hem de fer almenys amb un dia d'antelació, com jo no tinc el motlle de les lletres el que he fet és fer una plantilla, en aquest cas de la lletra M i l'he retallat amb un ganivet.
Per fer un pastís ben alt i gran he fet 2 masses de pa de pessic, és a dir les quantitats que veieu 2 cops.


Preparem la trufa.

Posem a escalfar la nata amb el sucre, quan comença a bullir retirem del foc i afegim la xocolata, el batem bé, que ens quedi una crema llisa, tornem a posar al foc, batent fins ue comença a bullir.
Retirem.
Posem en un bol i ho tapem amb paper film, tocant la crema, perquè no ens faci una capa seca.
Deixem que es refredi i despres la deixem a la nevera unes hores, jo ho vaig fer d'un dia per l'altre
Un cop passat el temps de repòs el traurem de la nevera, ho batem amb les barilles elèctriques fins que agafi consistència de trufa, ha de ser cremosa.



I arriba el moment de muntar i decorar el pastís!
Posem una base de la nostra lletra o número.
Amb una mànega pastissera, amb un filtre ampla, repartim la trufa.
Posem l'altra base sobre i tornem a posar trufa.

Decorem amb gominoles, fruits vermells, xocolatines, amb el que més ens agradi !!