diumenge, 3 de febrer de 2013

Pastís de crema Patissier i ametlles













Aquest pastís ha passat, des d'avui, en la meva llista de favorits.


És molt fàcil i ha quedat deliciós!

L'única diferència de la recepta original és que en bullir la llet jo li he afegit pell de llimona, per donar-li més gust a la crema Patissier.


Ingredients.


-Pasta de full
-800 Ml de llet
-200 Ml de nata liquida
-150 Grams de sucre
-2 Ous sencers + 1 rovell
-100 Grams de maizena
-canyella en branca
-vainilla
-pell de llimona
-ametlla laminada
-Sucre llustre

Estenem la pasta de full i la posem en un motlle, la punxem i reservem.

En un cassó posem a escalfar la llet, reservem un got, la nata i el sucre juntament amb la pell de llimona i la branca de canyella, ell got de llet que hem reservem posem la maizena i la vainilla,el ous batuts i el dissolem bé, que no ens quedin grumolls.

Quan la llet aquest bullint traiem la pell de llimona i la canyella, retirem del foc i l'anem afegint la resta de la llet a poc a poc sense deixar de remenar, la tornem a posar al foc uns minuts, sense que arribi a bullir, veureu que la crema queda bastant espessa.
Retirem la crema del foc i la posem sobre de la massa de pasta de full, ben repartida, ia sobre posem les ametlles laminades.
Introduïm al forn calent uns 45-50 minuts a 180 º.
Deixem refredar i abans de servir-la empolvorem amb sucre llustre.