dimecres, 6 de febrer de 2013

Cigrons amb mandonguilles de Bacallà


En aquesta recepta he utilitzat dos dels ingredients que més agraden a casa, els cigrons i el bacallà.

Els cigrons els he cuit a casa, 24 hores en remull i 1.30 en l'olla exprés.questa  No es pot fer amb els cigrons de pot per que necessitarem aigua de coure'ls i les verdures.


Ingredients.

-500 Grams de cigrons secs
-2 Pastanagues
-1 Ceba
-2 Grans d'all
-1 Tomàquet madur
-1 Patata
-Sal
-300 Grams de bacallà
-Julivert picat
-Pa ratllat
-Farina
-Oli d'oliva
-5 Ous


Remullem els cigrons 24 hores abans en aigua calenta i sal.


Quan han passat les 24 hores, més o menys els passem per aigua i posem aigua freda a l'olla, els cigrons, les pastanagues, la ceba, el tomàquet, una dent d'all i sal.
El posem a bullir, el temps depèn si ho fem amb l'olla exprés.
D'altra banda tenim el bacallà que ha d'estar dessalat, ho piquem amb la picadora o el tallem amb ganivet molt petitó, li posem una mica de pa ratllat, l'ou batut, sal, julivert i el gra d'all picat petit, fem boles les arrebossem en farina i les fregim en oli calent, no cal fregir.les molt perquè no quedin seques.


Coem els ous, que quedin durs, quan els traiem de l'aigua els hem de posar deseguidida en aigua molt freda, perquè així els podem pelar millor.

Quan tinguem cuits els cigrons retirem les verdures un cullerot de cigrons i una mica de brou i ho passem per la batedora elèctrica, i ho tornem a ficar a l'olla amb la resta.

Muntem el plat posant els cigrons, unes mandonguilles de bacallà i uns trossos d'ou dur.