diumenge, 24 de febrer de 2013

Brunyols


Receptes de Bunyols o Brunyols hi ha centenars, amb aromes i formes diferents

Els volia farçir amb crema ... però se'ls han menjat calents, potser en una altra ocasió ...

Ingredients.

-300 grams de farina
-100 grams de sucre
-25 grams de llevat fresc
-40 ml de llet
-40 ml de oli  suau
-3 Ous
-Ratlladura de llimona
-Canyella en pols
-Grans de anis, o anis, o matafaluga, o Ratafia
-Sal

Es dissol el llevat en la llet tèbia, i anem afegint la resta d'ingredients, l'oli, el sucre, l'aroma (anís en gra, ratafia, anís, matalafaluga) la ratlladura de llimona, la canyella en pols, els rovells d'ou , una mica de sal i per últim la farina tamisada.

Muntem les clares a punt de neu i les anem afegint a la barreja anterior, remenant sempre en la mateixa direcció i suaument.
Deixem reposar la massa, tapada amb un drap, una hora, o fins i tot dos, fins que dobli el volum.
Per donar-li forma podem fer-ho amb una mànega pastissera o bé amb dues culleres, cal agafar petites quantitats i intentar que siguin una mica rodones de forma, és molt fàcil.
Posem l'oli en una paella o fregidora i quan estigui calent anem tirant els bunyols,s'han de deixar molt poc temps perquè de seguida queden fets.