dissabte, 2 de febrer de 2013

Coca salada, de bacó i ceba


Aquest cap de setmana he decidit cuinar moltes receptes noves, ha estat una setmana "difícil" així que necessito desestresar-me, i que millor que ficar-se a la cuina i començar a crear?
Aquesta recepta l'he copiat d'un bloc al qual m'he afegit, com sempre li he fet una variació.




Ingredients.

-300 Grams de farina
-50 Ml d'aigua
-60 Ml d'oli
-sal
-pebre
-bacó
-500 Grams de cebes
-2 ous
-50 Ml de nata liquida


Fem una massa amb la farina l'aigua, l'oli una mica de sal, la amassem i deixem reposar una hora o més, tapada amb una drap fins que dobli.
En una paella amb una mica d'oli posem les cebes tallades petites i les anem coent fins que quedin ben daurades, no cremades, afegim el bacó tallat molt fi, que quedi ben torrat, no cremat.
Posem la massa que havíem preparat en una safata per al forn, estenem bé que quedi una massa bastant fina, i li fem uns vores, perquè després no se'ns escapi el farcit.
Col · loquem sobre la barreja de bacó i ceba.
Batem els ous amb una mica de sal i pebre i afegim la nata líquida, el posem damunt del bacó i la ceba.
Introduïm al forn calent a 180 graus uns 30 minuts, fins que veiem que queda la massa daurada ...
Ens ho podem menjar calentet, temperat, o fred ....





Aquesta vegada l'he fet amb aquests ingredients, però segur que està molt bona amb porro o xampinyons,, amb una mica de formatge ....