diumenge, 24 de febrer de 2013

Pastis de xocolata amb crema i nata

Per no fer només el típic pa de pessic vaig intentar fer una mena de muntatge de diversos ingredients, la veritat és que va quedar molt .
A casa em demanen que faci unes postres sorpresa, i Alfons fa dies que em demana un pa de pessic.
Ell s'ha tornat especialista en fer una mena de pa de pessic al microones, ho fa en una tassa, a veritat és que al moment queda , el problema ve si t'ho intentes menjar al cap d'unes hores, impossible ... i un altre problema és com netejar la cuina cada vegada que decideix posar-se a crear!


Ingredients.

(per al pa de pessic)

-1 iogurt
- 2 mesures del iogurt de farina
-1 Mesura d'ametlla mòlta
-2 Mesures de sucre
-1 Mesura d'oli suau
-1 Sobre de llevat
-3 ous
-4 Cullerades de cacau en pols
(En aquesta ocasió tenia unes gotes de xocolata d'una altra recepta i les vaig afegir)

(per la crema)

-400 Ml de llet
-2 ous
-100 Grams de sucre
-4 Cullerades de maizena
-Pell de llimona

-Nata muntada


El bescuit ho fem com sempre, en aquesta ocasió la variant està en que hem canviat una mesura de farina per una d'ametlla mòlta.


Barregem tots els ingredients, menys les clares d'ou que les hem de batre a punt de neu i posar-les ultimes.

Fiquem el pa de pessic al forn calent a 170 graus uns 40 minuts.
Per fer la crema posem la llet en un cassó, amb el sucre i un tros de pell de llimona, i una branca de canyella si us agrada més.
Just quan comenci a bullir li retirem la pell de llimona i hi afegim la barreja dels ous batuts amb la maizena, ho barregem bé i ho tornem a posar al foc fins que comenci a bullir.
Reservem.
Per muntar les postres he posat una mica de crema, ja freda, al fons del plat, un tros de pa de pessic i l'he decorat amb un núvol de nata muntada.